Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Re: Znova poročeni ločeni brez zakramentov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 02. 2014 / 07:25
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Re: Znova poročeni ločeni brez zakramentov

Kardinal Re: Znova poročeni ločeni brez zakramentov

Upokojeni kardinal navaja skrb za družino in krepitev kolegialnosti s škofi kot najpomembnejši nalogi pontifikata papeža Frančiška.

Upokojeni kardinal v rimski kuriji, 80-letni Giovanni Battista Re, ne vidi možnosti, da bi papež Frančišek dopustil prejemanje zakramentov za znova civilno poročene ločene zakonce. Kot je nekdanji prefekt Kongregacije za škofe pojasnil v pogovoru, objavljenem na spletnem portalu »The Vatican Insider« italijanskega časnika »La Stampa«, »objektivnega položaja ni mogoče spremeniti«.

Papež Frančišek pa si zelo prizadeva, da bi izboljšal duhovno oskrbo za znova civilno poročene ločene, poudarja kardinal. Ta mora biti usmerjena v to, da prizadete krepi v veri in jim ob rednem obisku nedeljskih bogoslužij omogoča življenje v molitvi. Trenutno v Vatikanu razmišljajo o načinih, kako bi Cerkev tem ljudem približali. Skrb za družino je namreč ena najpomembnejših nalog sedanjega papeža.


Druga pomembna papeževa naloga pa je krepitev kolegialnosti s škofi, je pojasnil kardinal Re, ki je vodil tudi Papeško komisijo za Latinsko Ameriko. V ta namen bo Frančišek poenostavil potek škofovske sinode, da bi lahko učinkoviteje zastavil sodelovanje njenih udeležencev. Glede reforme rimske kurije, o kateri trenutno v Vatikanu razpravlja posebej za to imenovana kardinalska komisija, je kardinal Re povedal, da je za to potrebno zadosti časa in intenziven razmislek.

Kardinal Re je v pogovoru pozitivno ocenil prvo leto Frančiškovega pontifikata. Po celem svetu je novi papež deležen precejšnje naklonjenosti, še posebej na južni zemeljski polobli. Kot je ob koncu poudaril kardinal Re, je Frančišek povsem spremenil slog papeževanja.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (A. Ž.; fotografija je ilustrativna)

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh