Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Ryłko: Svetovni dan mladih ne zadostuje, da bi mlade usmerili in vzgajali k veri

Objava: 27. 11. 2012 / 18:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Ryłko: Svetovni dan mladih ne zadostuje, da bi mlade usmerili in vzgajali k veri

V Riu de Janeiru te dni prirejajo mednarodno pripravljalno srečanje na svetovni dan mladih julija prihodnje leto.

V Riu de Janeiru te dni prirejajo mednarodno pripravljalno srečanje na svetovni dan mladih, ki je na programu med 23. in 28. julijem prihodnje leto. Kot poroča Radio Vatikan, se srečanja udeležuje več kot dvesto predstavnikov, ki zastopajo petinsedemdeset narodov in štirideset laičnih združenj. Prisoten je tudi kardinal Stanisław Ryłko, predsednik Papeškega sveta za laike.

Kardinal je na začetku srečanja poudaril, da sam svetovni dan mladih »ne zadostuje, da bi mlade usmerili in vzgajali k veri«. Biti mora vključen v redno mladinsko pastoralo in dopolnjen z vsakodnevnim in potrpežljivim delom. Svetovni dan mladih, je nadaljeval kardinal Ryłko, je »sestavni del in gonilna pastoralna sila« cerkvenega delovanja na področju mladih, zato ima nedvomno veliko težo za njihovo evangelizacijo, nikakor pa ne sme biti ločen od vzgojnega prizadevanja škofij, župnij, gibanj in raznih združenj. Brez tega ta dogodek ne more biti ustrezno pripravljen, prav tako pa ne more obroditi sadov v življenju po veri. Nujno je, da se nadaljuje v vsakdanjem življenju mladih.

Po izkušnjah Papeškega sveta za laike, kot je zatrdil njegov predsednik, se je med odgovornimi za mladinsko pastoralo v zadnjih letih ta zavest utrdila, kar je »pomembno znamenje«. Odrasli in vzgojitelji so odgovorni za oznanjevanje Kristusa in to mladi od njih tudi pričakujejo. »Postavimo torej Kristusa ponovno v središče in pomagajmo mladim, da ga najdejo v svojih življenjih,« je spodbudil kardinal.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh