Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Scola slovesno odprl svetovno srečanje družin v Milanu

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 30. 05. 2012 / 06:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Scola slovesno odprl svetovno srečanje družin v Milanu

Milanski nadškof spodbuja ustvarjanje 'zakonitih družin' v krščanskem smislu.

Včeraj se je v Milanu pričelo VII. katoliško svetovno srečanje družin. Nadškof italijanske industrijske prestolnice, kardinal Angelo Scola, je dopoldne v milanskem sejemskem središču odprl razstavo družin. Prireditelji računajo na okoli petdeset tisoč obiskovalcev in več kot sto stojnic.

Danes dopoldan pa z odprtjem mednarodnega pastoralnega kogresa s skoraj sedem tisoč udeleženci sledi uradni začetek svetovnega srečanja. V petek bo Milano obiskal tudi papež Benedikt XVI., ki bo v nedeljo s slovesnim bogoslužjem sklenil to slavje družin z vsega sveta.

Kardinal Scola je v svojem nagovoru dejal, da mora 'zakonita družina' v krščanskem smislu temeljiti na vernem in za življenje odprtem odnosu med moškim in žensko. Žal pa je tako, da takšna skupnost ni deležna zadostega spoštovanja. V družbenem življenju trenutno sicer obstaja mnogo težav, toda dobro je, da svetovno množično srečanje krepi podobo družine v javnosti in ljudi opozarja na družinsko tematiko.

Predsednik Papeškega sveta za družino, kardinal Ennio
Antonelli, je poročene pare z dvema ali več otroki označil kot srečnejše od drugih ljudi. Takšne družine premorejo 'bogatejše medčloveške odnose in svetu prispevajo kakovosten človeški kapital', je kardinal dejal z mislijo na različne raziskave. Papeški svet za družino svetovno srečanje družin od leta 1994 priredi vsake tri leta.

Prireditelji v nedeljo na zaključnem bogoslužju s papežem Benediktom XVI. na letališču Bresso računajo na okoli milijon obiskovalcev. Tristo tisoč jih pričakujejo v soboto zvečer na 'Prazniku pričevanja', kjer bo sveti oče odgovarjal na vprašanja izbranih družin. Katoliško srečanje poteka pod geslom 'Družina: delo in praznovanje'.

Po prihodu v petek se bo Benedikt XVI. na trgu pred milansko stolnico najprej srečal z domačini, zvečer pa je v znameniti Scali predviden slavnostni koncert, ki ga bo vodil Daniel Barenboim. V soboto bo papež v stolnici molil z duhovniki in redovniki ter redovnicami, zatem pa se bo na stadionu slovitih milanskih nogometnih ekip srečal z birmanci. Popoldne se bo v nadškofijskem dvorcu sestal s politiki. Po zaključnem bogoslužju v nedeljo bo sveti oče kosil s kardinali in škofi, na slavnostno kosilo pa je povabljenih tudi šest družin.

Povezave: http://www.family2012.com/it/

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh