Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Tagle: žalost ob napadu na Karitas v Mariupolu

Za vas pišejo:
Alessandro Gisotti, M.M.Š.
Objava: 12. 04. 2022 / 19:24
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2022 / 19:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Tagle: žalost ob napadu na Karitas v Mariupolu
Podoba opustošenega mesta Mariupol v Ukrajini. FOTO: Vatican Media

Kardinal Tagle: žalost ob napadu na Karitas v Mariupolu

Predsednik Caritas Internationalis, filipinski kardinal Luis Antonio Tagle, je odločno obsodil nasilje in izrazil globoko obžalovanje zaradi smrti dveh delavcev ukrajinske Karitas in njihovih petih družinskih članov v napadu na pisarno Karitas v obleganem ukrajinskem mestu Mariupol.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

»Ob tej tragični novici je celotna družina Karitas zgrožena in osupla. Pridružujemo se žalovanju in solidarnosti s trpljenjem družin in naših sodelavcev ukrajinske Karitas, ki živijo tragedijo.« S temi besedami je glavni tajnik Caritas Internationalis, Aloysius John, po navedbah spletnega portala Vatican News izrazil sožalje ob smrti dveh uslužbenk ukrajinske Karitas v Mariupolu.

15. marca je ruski tank streljal na center Karitas v Mariupolu, pri čemer sta ubila dva zaposlena in pet njunih družinskih članov, ki so se zatekli v stavbo.

Po navedbah krajevnih virov Karitas je 15. marca ruski tank streljal na center Karitas v Mariupolu, pri čemer sta ubila dva zaposlena in pet njunih družinskih članov, ki so se zatekli v stavbo. Tragična novica je v svet prišla šele včeraj. Kot je dejala predsednica ukrajinske Karitas Tetiana Stawnychy, »potrebujemo vašo solidarnost in molitve za družine žrtev«. V pogovoru za vatikanske medije kardinal Tagle, predsednik Caritas Internationalis, poudarja vrednost pričevanja tistih, ki ob ogroženosti lastnega življenja pomagajo ukrajinskemu ljudstvu, uničenem zaradi vojne, in iskreno poziva h koncu tega oboroženega spora.

S kardinalom se je pogovarjal Alessandro Gisotti, namestnik uredniškega direktorja vatikanskega Dikasterija za komunikacijo.

Center Karitas v Mariupolu je bil tarča napada. Umrlo je najmanj sedem ljudi, med njimi dve uslužbenki. Kakšni so vaši občutki ob tej tragični novici?

Čutim globoko žalost in osuplost ob novici o napadu, ki je povzročil izgubo življenj. Caritas Internationalis izraža globoko sožalje in bližino družinam tistih, ki so izgubili življenje in so bili ranjeni. Naša žalost pa se spreminja v poziv mednarodni skupnosti, naj naredi vse, kar je v njeni moči, da bi se to nasilje končalo, da se vrnemo k dialogu in da v vsaki osebi vidimo brata in sestro.

Kaj bi rekli vsem ženskam in moškim, ki vsak dan – tudi ob tveganju lastnih življenj – dajejo vse od sebe, da bi pomagali prebivalcem Ukrajine?

Ženskam in moškim, ki tvegajo svoja življenja, izrekam iskreno zahvalo. Opravljate sveto dejavnost, sveto delo. Z vsakim nesebično storjenim dobrim dejanjem zasejete seme resnice, pravice, ljubezni in miru, ki bo spremenilo svet. Bog bo poskrbel, da vaš trud ne bo zaman. Vaše delo bo obrodilo sadove.

Kaj lahko storimo, da počastimo požrtvovalnost teh humanitarnih delavcev Karitas in vseh žrtev te strašne vojne?

Požrtvovalnost humanitarnih delavcev počastimo z molitvijo zanje in njihove družine. Verjamemo, da Bog sliši krike ubogih in pravičnih. Počastimo jih s potrjevanjem vrednosti storitev, ki jih nudijo humanitarne organizacije, ki jih moramo spoštovati. Počastimo jih tako, da molimo k Bogu in pozivamo ljudi dobre volje, naj razmišljajo o miru in delajo za mir.

Nalaganje
Nazaj na vrh