Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Vingt-Trois: brez frakcij za ali proti Kasperju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 10. 2014 / 07:07
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Vingt-Trois: brez frakcij za ali proti Kasperju

Pariški nadškof: sinoda ni parlamentarna razprava, v kateri večina nasprotuje manjšini ali obratno.

Razprava o prejemanju obhajila za znova civilno poročene ločene zakonce po besedah francoskega kardinala Andreja Vingt-Troisja ne bi smela povzročiti razkola med sinodalnimi očeti, ki v teh dneh v Vatikanu zasedajo na temo zakona in družine. »Ni stranke v podporo in proti kardinalu Kasperju«, je pariški nadškof dejal minuli ponedeljek ob odprtju sinodalnega zasedanja in ob tem komentiral stališče upokojenega nemškega kardinala Walterja Kasperja ter njegovih podpornikov.



Sinode ne smemo mešati s parlamentarno razpravo, v kateri se spopadata večina in manjšina. Bistvo sinode je, da v bratski povezanosti razvijemo skupno stališče, »v polni svobodi in medsebojnem spoštovanju«, je pojasnil kardinal Vingt-Trois, ki je tudi glavni vodja sinodalnih delegatov.

V nagovoru ob odprtju kardinalskega konzistorija februarja letos je kardinal Kasper med drugim dal pobudo, da bi v posameznih primerih razmislili o možnosti prejemanja svetega obhajila za znova civilno poročene ločene zakonce. S tem je znotraj Cerkev sprožil mestoma precej burno razpravo. Razprava sinodalnih očetov o pastorali znova civilno poročenih ločenih je na programu danes.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh