Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinala Etchegaraya uspešno operirali

Objava: 29. 12. 2009 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinala Etchegaraya uspešno operirali

Karizmatični Francoz se je mednarodno uveljavil kot dolgoletni predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir

Kardinala Rogerja Etchegaraya, ki je med napadom na papeža Benedikta XVI. ob začetku polnočne maše na letošnji sveti večer padel in se resno poškodoval, so v nedeljo zjutraj uspešno operirali. 87-letnemu kardinalu, ki je pri padcu utrpel zlom stegnenice, so v rimski kliniki Gemelli vstavili nov kolk, so sporočili iz Vatikana. Zdravstveno stanje pacienta je zadovoljivo. Kardinala Etchegaraya so prepeljali na oddelek za intenzivno nego, kjer je v postoperativni oskrbi izkušenega osebja bolnišnice.

Med vstopno procesijo v baziliko sv. Petra minuli četrtek zvečer je Etchegaray kot škof – kardinal stopal neposredno za papežem. Ko je 25-letna Susanna Maiolo preskočila varnostno ograjo in v soočenju z varnostniki svetega očeta neobvladljivo podrla na tla, je ravnotežje izgubil in padel tudi kardinal Etchegaray.

Karizmatični Francoz se je mednarodno uveljavil kot dolgoletni predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir. Po nalogu papeža je opravil številne misije na vojnih območjih, kjer Sveti sedež nima svojih diplomatskih predstavništev. Februarja 2003 je kardinal Etchegaray po nalogu papeža Janeza Pavla II. v Bagdadu obiskal tedanjega iraškega predsednika Saddama Husseina, da bi v zadnjem trenutku poskusil preprečiti izbruh vojne na tem območju.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh