Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas Evropa za učinkovitejšo zaščito človekovih pravic

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 12. 2020 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2020 / 13:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas Evropa za učinkovitejšo zaščito človekovih pravic

Karitas Evropa za učinkovitejšo zaščito človekovih pravic

Svetovni dan človekovih pravic: Evropa še daleč od izvajanja konvencije.

FOTO: splet

Človekoljubna organizacija Karitas Evropa je predsednike držav in vlad vseh evropskih držav pozvala k doslednejši zaščiti človekovih pravic. V izjavi za javnost, ki so jo sinoči, na predvečer svetovnega dneva človekovih pravic, objavili v Bruslju, podpisniki spominjajo na 70. obletnico podpisa Evropske konvencije o človekovih pravicah: »Čeprav je bil občudovanja vreden dosežek evropskih držav, da ustvarijo vez med vladami in njihovimi narodi, smo še daleč stran od polnega udejanjanja konvencije.« Ta bi morala po besedah predstavnikov Karitas Evropa veljati v celoti.

Današnja Evropa je z novimi digitalnimi platformami, kibernetsko tehnologijo in umetno inteligenco »tehnološko izredno napredna«, toda mnogi ljudje so še vedno »močno prikrajšani na družbenem in okoljskem področju«. Glavna tajnica Karitas Evropa, Maria Nyman, je v izjavi za javnost povedala: »V luči tako zapletenih scenarijev in za mnoge ljudi v Evropi, ki živijo v obupni družbeni krizi, bi moralo biti obvezujoče in zanesljivo priznanje temeljne vrednote spoštovanja človekovih pravic izredno pomembno.« Vsi skupaj nujno potrebujemo »socialno Evropo«.

10. decembra v svetu obhajamo svetovni dan človekovih pravic. Tega dne se spominjamo sprejetja splošne deklaracije človekovih pravic leta 1948 v Parizu. 4. novembra 1950 je bila v Rimu podpisana Evropska konvencija o človekovih pravicah.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh