Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas in Hofer bosta otrokom v stiski polepšala velikonočne praznike

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 15. 03. 2024 / 06:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2024 / 08:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas in Hofer bosta otrokom v stiski polepšala velikonočne praznike
Prostovoljci Karitas v eni od trgovin. FOTO: Arhiv Slovenske Karitas

Karitas in Hofer bosta otrokom v stiski polepšala velikonočne praznike

Slovenska karitas bo tudi letos v vseh 92 trgovinah Hofer po Sloveniji zbirala izdelke za otroke in družine, ki v Sloveniji živijo v pomanjkanju, ter jim tako polepšala velikonočne praznike. Akcija se začenja danes in zaključi v soboto, 23. marca.

V devetih letih skupnega sodelovanja med Slovensko karitas in podjetjem Hofer so kupci zbrali že več kot 284 ton izdelkov, to številko pa želijo s tokratno akcijo še nadgraditi, da bodo znova lahko pomagali številnim pomoči potrebnim. Partnerja akcije prijazno vabita vse, da v teh dneh obiščejo trgovine Hofer in pomagajo tistim, ki jim tudi osnovna živila in potrebščine predstavljajo nedosegljivo dobrino.

Kako je možno darovati? 

Kupci lahko izdelke dodate k svojemu rednemu nakupu in jih na koncu odložite v nakupovalni voziček pri pakirnem pultu. Izdelki, ki jih družine najbolj potrebujejo, so:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze;
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko;
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice in druge izdelke za osebno higieno.

FOTO: Arhiv Slovenske Karitas 

92 trgovin 

Akcijo bodo tudi pri Hoferju podprli z donacijo izdelkov, s katerimi bodo napolnili 92 nakupovalnih vozičkov v skupni vrednosti 4600 evrov. Vsaka trgovina bo namreč prispevala svoj voziček osnovnih živil in higienskih izdelkov, so ob pričetku akcije sporočili pri Hoferju. 

Kupci so v dosedanjih 17 zbiralnih akcijah zbrali že več kot 284 ton izdelkov.

»Verjamemo v srčnost ljudi«

Pri Slovenski karitas so dodali: »Verjamemo v srčnost ljudi, saj se je le-ta izkazala v številnih dobrodelnih akcijah po Sloveniji, še posebej v lanskem letu. Čas stisk razkriva še večjo potrebo po medsebojni pomoči, zato se s hvaležnostjo znova obračamo na vse tiste, ki bi želeli prispevati hrano ali pripomočke ter tako polepšati prihajajoče velikonočne praznike družinam in posameznikom med nami, ki se soočajo s težavami.«

Nalaganje
Nazaj na vrh