Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas in Hofer vabita k darovanju za pomoč otrokom in družinam v stiski

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 11. 2023 / 10:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2023 / 10:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas in Hofer vabita k darovanju za pomoč otrokom in družinam v stiski
Prostovoljci Karitas v eni od zadnjih akcij. FOTO: Arhiv Slovenske karitas

Karitas in Hofer vabita k darovanju za pomoč otrokom in družinam v stiski

Pred začetkom decembra sta Slovenska karitas in Hofer spet združila moči. Prvi in drugi konec tedna v zadnjem mesecu leta bo namreč Slovenska karitas prisotna v vseh 92 trgovinah Hofer po Sloveniji.

Slovenska karitas in Hofer bosta s skupnimi močmi izvajali predpraznično dobrodelno akcijo, ko bosta zbirali izdelke za otroke, posameznike in družine v stiski, saj kot pravijo, »mnogi med nami v zadnjih mesecih doživljajo izzive, ki presegajo običajne. Številne družine in posamezniki se soočajo z nizkimi prihodki, naravnimi nesrečami in vedno višjimi življenjskimi stroški«.

Posebne košare ali vozički

Ob izhodu iz trgovin bodo kupci lahko v posebne košare ali vozičke pri pakirnem pultu ali prostovoljcem Karitas oddali prehranske ali higienske izdelke. Zbirajo izdelke, ki jih socialno ogroženi posamezniki in družine najbolj potrebujejo. To so: živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze, osnovna živila, kot so trajno mleko, olje, sladkor in moko, izdelke za higieno, kot so pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri. Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

KAJ? Zbiralna akcija v 92 trgovinah Hofer po Sloveniji. KDAJ? Petek, 1. december, in sobota, 2. december, ter petek, 8. december, in sobota, 9. december. ZA KOGA? Za otroke, posameznike in družine v stiski.

Leto preizkušenj

Pri Hoferju zadnjih devet let tako decembra kot marca v vseh njihovih trgovinah zbirajo izdelke za dober namen. K zbranim izdelkom v vseh trgovinah bo vsaka trgovina Hofer dodala še voziček v vrednosti 50 evrov. »Leto 2023 je bilo leto težkih preizkušenj, zato je še toliko bolj pomembno nuditi podporo tistim, ki so se znašli v nezavidljivi situaciji. Upamo, da bomo z izdelki lahko razveselili čim več posameznikov in družin v stiski,« so dodali.

Pomagali že 22 tisoč družinam

V Slovenski karitas so hvaležni za lep odziv v dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjem letu, da lahko pomagajo 22.000 družinam v stiski. »Ob naraščajočih potrebah in večjih stiskah vabimo vse darovalce, da s hrano in drugimi izdelki polepšajo praznike številnim slovenskim družinam. Vaša podpora ne le osvetli praznične dni, temveč tudi vrača upanje in ustvarja toplejši dom. Hvala vam za vašo nesebičnost in toplino, ki ju delite z nami,« so sporočili iz Slovenske karitas pred letošnjo akcijo.

Nalaganje
Nazaj na vrh