Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas še zbira vloge in pomoč za prizadete v zadnjih neurjih

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 07. 2023 / 07:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2023 / 07:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas še zbira vloge in pomoč za prizadete v zadnjih neurjih
Neurja so med drugim razkrivala strehe. FOTO: Amadej Krepek/FB Slovenska karitas

Karitas še zbira vloge in pomoč za prizadete v zadnjih neurjih

Iz Slovenske karitas so sporočili, da še vedno zbirajo vloge in pomoč za tiste, ki so jih prizadela zadnja neurja. Skupaj so prejeli že 160 vlog za pomoč gospodinjstvom iz različnih delov države.

Skoraj ni območja v Sloveniji, ki ga v zadnjih dveh tednih niso »obiskali« toča, veter, plazovi ali druge, z neurjem povezane nevšečnosti. Zato v Karitas, kot ob vseh večjih naravnih nesrečah, najbolj prizadetim gospodinjstvom pomagajo v denarni ali materialni obliki.

21 nujnih prošenj

»Do danes smo na naših lokalnih Karitas že prejeli skupno 160 vlog za pomoč gospodinjstvom iz različnih delov države. Od tega smo prejeli 21 nujnih prošenj za takojšnjo pomoč in obnovo domov in 139 prošenj za pomoč pri obnovi osnovnih življenjskih pogojev in preprečevanju nadaljnje škode,« so po uničujočih neurjih pojasnili na Karitas.

Bi želeli pomagati? Svoj dar lahko med drugim prispevate prek SMS sporočila: KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 evrov ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 evrov za prizadete v neurjih.

Največ prošenj iz vzhodne polovice države

Kot so navedli, je največ vlog za pomoč iz naslednjih krajev in območij: Kančevci, Murska Sobota, Maribor z okolico, Koroška, Slovenske Konjice, Cerkno, Slovenska Bistrica, in Ptuj z okolico. »Sodelavci Karitas so obiskali najbolj prizadeta območja in stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Kdor bi želel oddati vlogo za pomoč ali potrebuje dodatne informacije, se lahko obrne na najbližjo župnijsko ali škofijsko karitas.

Poljščine so ponekod povsem uničene. FOTO: Amadej Krepek/FB Slovenska karitas

Še naprej vabilo k darovanju

V Karitas poudarjajo, da je vsak podpora v teh težkih časih neprecenljiva. »Vse ljudi odprtega srca še naprej vabimo k darovanju, saj se pravi obseg škode in stisk gospodinjstev šele kaže.«

Svoj dar lahko posredujete na: 

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Namen: POMOČ NEURJE

Sklic: SI 00 624




Nalaganje
Nazaj na vrh