Zapri
Iskanje

Kasaške dirke in blagoslov konj

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 12. 2014 / 12:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kasaške dirke in blagoslov konj

Kasaška centrala Slovenije in Kasaški kljub Stožice Ljubljana ob godu sv. Štefana, zavetnika konj, organizirata velike kasaške dirke in blagoslov konj.

Fotografija je simbolična. Foto: Andrej Praznik

Kasaška centrala Slovenije in Kasaški kljub Stožice Ljubljana v petek, 26. decembra 2014, na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti ter ob godu sv. Štefana, zavetnika konj, organizirata velike kasaške dirke in blagoslov konj, ki ga bo opravil ljubljanski pomožni škof g. Anton Jamnik. Dogodek bo na hipodromu Stožice.

Na prireditvi, na kateri želi Kasaški centrala Slovenije s prostim vstopom promovirati kasaški šport, konjeništvo samo in pomen konjereje v Sloveniji, se bo okrog 60 kasačev pomerilo v dirkah, še približno 250 konj pa bo prišlo po blagoslov. Vabljeni vsi lastniki konj, da tudi sami privedete svojega konjička. Vsak lastnik konja bo prejel simbolično darilo.

Predstavile se bodo različne pasme konj, konjeniki in konjeniški klubi, še dodatno pa bo ponudba razširjena s stojnicami suhe robe, medenih izdelkov in izdelkov drugih domačih obrti.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh