Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliška kampanja za družini prijaznejšo Evropsko zvezo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 04. 2014 / 06:40
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Katoliška kampanja za družini prijaznejšo Evropsko zvezo

Katoliška kampanja za družini prijaznejšo Evropsko zvezo

Pred evropskimi volitvami prva skupna kampanja evropskih katoliških družinskih združenj.

Organizacija katoliških družinskih združenj Evrope (FAFCE) pred volitvami v evropski parlament v letošnjem maju prvikrat pripravlja vseevropsko kampanjo za večjo naklonjenost družini v državah Evropske zveze. Kampanja »Glasuj za družino« (Vote for Family) je usmerjena v evropske družine, pa tudi v prihodnje evropske parlamentarce. Jedro kampanje predstavlja manifest v dvanajstih točkah o družinskih vprašanjih, ki naj bi podpisali posamezni kandidati.



»Številne odločitve, ki jih sprejemajo v Evropski zvezi, se neposredno tičejo družine. Zato je pomembno, da pri odločitvi za posameznega kandidata upoštevamo tudi njegovo stališče do vprašanj, povezanih z družino«, je ob koncu tedna poudaril avstrijski predstavnik katoliških družinskih združenj.



Manifest konkretno obravnava teme, kot so naklonjenost družini v vsakdanjem življenju, vrednost neformalnega dela, boljše usklajevanje družinskega in poklicnega življenja in zaščita življenja. Družine lahko pri tem same sodelujejo in manifest ponudijo v podpis svojemu kandidatu. 15. maja, na mednarodni dan družin, bodo objavljena imena kandidatov, ki so manifest podpisali. V kratkem filmu bo predstavljena omenjena kampanja in bližajoče se evropske volitve.


Evropska zveza ima ob tem posebno odgovornost do beguncev, saj zaščito in naklonjenost nujno potrebujejo tudi begunske družine.


Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani: www.voteforfamily2014.eu

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh