Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški blogerji v Vietnamu obsojeni na visoke zaporne kazni

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 01. 2013 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški blogerji v Vietnamu obsojeni na visoke zaporne kazni

Štirinajstim predvsem katoliškim blogerjem v obsodbi očitajo poskus državnega prevrata.

Neko sodišče v Vietnamu je štirinajst predvsem katoliških blogerjev zaradi domnevnega poskusa državega prevrata obsodilo na visoke zaporne kazni. Trinajst obtoženih je po dvodnevnem procesu v provinci Nghe An dobilo zaporne kazni od treh do trinajstih let, eden izmed njih pa je bil izpuščen po plačilu varščine. Blogerjem očitajo, da so kot člani prepovedane organizacije Viet Tan načrtovali padec komunistične vlade v Vietnamu.

Ameriško veleposlaništvo v Hanoju je zahtevalo takojšnjo izpustitev obsojenih. Vlada naj bi na prostost izpustila tudi vse ostale politične zapornike, so zapisali na spletni strani veleposlaništva.

Vietnamske oblasti že nekaj časa ostro nastopajo proti katoliškim disidentom. Decembra lani je bil zaradi domnevne davčne utaje aretiran katoliški odvetnik in bloger Le Quoc Quan. Phil Robertson, izvedenec za Južno Azijo pri organizaciji za zaščito človekovih pravic Human Rights Watch, je to označil kot načrtno 'odstranjevanje' disidentov in aktivistov v boju za versko svobodo.

Septembra lani je sodišče v mestu Ho-Chi-Minh, nekdanjem Sajgonu, tri katoliške blogerje zaradi 'državi sovražne propagande' obsodilo na zaporno kazen od štirih do dvanajstih let.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh