Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Katoliški nauk ne uči, da homoseksualci ne bodo prišli v nebesa’

Objava: 03. 12. 2009 / 21:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Katoliški nauk ne uči, da homoseksualci ne bodo prišli v nebesa’

V Vatikanu mirijo duhove ob izjavah mehiškega kardinala

Po objavi komentarjev, ki so sledili domnevni izjavi mehiškega kardinala Javierja Lozana Barragana, da homoseksualci nikoli ne bodo prišli v nebesa, je vatikanski tiskovni predstavnik, pater Federico Lombardi, pojasnil, da tovrstna izjava ne predstavlja uradnega nauka katoliške Cerkve.

Kardinal Lozano Barragan, nekdanji predsednik Papeškega sveta za pastoralo zdravstvenih delavcev, ki je zdaj že upokojen in živi v Rimu, naj bi, kot so poročali na italijanski spletni strani ‘Pontifex News’, izjavil, da ‘trans(seksualci) in homoseksualci nikoli ne bodo dospeli v Božje kraljestvo, pa tega ne trdim jaz, ampak sveti Pavel’.

Kot odgovor na vprašanje italijanskega novinarja Bruna Volpe, ki je sledilo izjavi, naj bi kardinal dodal, da tisti, ki občutijo homoseksualne dražljaje, ‘morda niso krivi, če pa delujejo proti dostojanstvu človeškega telesa, zagotovo ne bodo prišli v nebeško kraljestvo’.

Pater Lombardi, ki je bil primoran komentirati celotni zaplet, je dejal, da spletne strani, ki naj bi objavila te izjave, ‘ne bi smeli upoštevati kot avtoritete za katoliški nauk, še posebej pri tako zapletenih in občutljivih temah, kot je homoseksualnost’. Spletna stran ‘Pontifex News’ je znana po tem, da se pogosto znajde v kontroverznih položajih glede pravilnosti navedkov. Lani je mehiški kardinal Juan Sandoval iz Guadalajare zanikal navedek, ki so mu ga pripisali, v katerem naj bi nekdanjega mehiškega predsednika obtožil umora svojega predhodnika, kardinala Juana Posadasa.

Pater Lombardi je v svojem komentarju navedel tudi odlomek iz Katekizma katoliške Cerkve, ki pravi, da število mož in žena, ki imajo globoko vsidrana homoseksualna nagnjenja, ni zanemarljivo. Svoje homoseksualnosti ne izbirajo sami, za mnoge od njih je to huda preizkušnja. Sprejemati jih je potrebno s spoštovanjem, sočutjem in z obzirnostjo. Izogibati bi se morali vsake najmanjše nepravične diskriminacije na njihov račun. Tudi ti ljudje so poklicani, da izpolnjujejo Božjo voljo v svojih življenjih in da naj, če so kristjani, Gospodovo žrtev na križu združijo s težavami, s katerimi se bodo zaradi svojega stanja soočali’.

Na fotografiji: p. Federico Lombardi

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh