Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je Jezus?

Objava: 17. 06. 2022 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2022 / 08:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo je Jezus?
Kdo je Jezus? Za nas, kristjane, Jezus ni le zgodovinska oseba ali celo pravljično bitje. FOTO: Oton Naglost

Kdo je Jezus?

Gradivo Slovenskega katehetskega urada (SKU) za družine za nedeljo, 19. junija (12. nedeljo med letom).

Razmislek o temi (Lk 9,18-24)

Kdo je Jezus? Za nas, kristjane, Jezus ni le zgodovinska oseba ali celo pravljično bitje. Za nas je Jezus Kristus pravi Bog in pravi človek in z njim poskušamo gojiti bratski oz. prijateljski odnos. Neka svetnica je rekla približno tako: Bog je tvoj prijatelj, zato mu lahko pripoveduješ vse tako, kot pripoveduješ svojemu prijatelju. Kako se pogovarjamo s prijatelji? V prvi vrsti verjamemo, da nam prijatelj želi prisluhniti, ko govorimo o dogodkih svojega življenja. Pa tudi mi smo pripravljeni prisluhniti dogodkom iz življenja našega prijatelja. Če imam torej Jezusa za prijatelja, pomeni, da mu pripovedujem o tem, kar doživljam, čutim, kar me skrbi, kar me veseli …, da sem tam, kjer me on želi: v današnjem evangeliju pravi, naj hodim za njim.

Predlogi za pesmi

Ti si moj prijatelj, Jezus ljubi vse otroke, V Gospodu je moja moč.


Vprašanja za pogovor v družini

Kaj mi pomeni molitev? Katere dogodke iz Jezusovega življenja poznam? Kakšna je naša družinska molitev in česa bi si pri njej želeli več ali česa manj?

Dejavnost

Danes bomo izdelali družinski molitvenik. Potrebujemo: mali zvezek (lahko tudi brez črt), liste s črtami, pisala, lepilo za papir. Vsak član družine vzame toliko listov s črtami, kot želi. Na vsak list napiše katero od svojih najljubših molitev. Najbolj pogumen lahko sestavi litanije k »družinskim« svetnikom. Sestavljeno prilepimo v zvezek. Zvezek lahko tudi okrasimo in vsebino dopolnjujmo.

Kupi v trgovini

V Jezusovem imenu
Filozofija in esejistika
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh