Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je najstarejši slovenski duhovnik?

Za vas piše:
Pavel Bratina
Objava: 16. 05. 2023 / 09:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2023 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo je najstarejši slovenski duhovnik?
Aleksander Lestan je 14. maja dopolnil 104 leta. FOTO: P. B.

Kdo je najstarejši slovenski duhovnik?

V Petrovem domu v Šempetru, kjer že drugo leto preživlja častitljivo starost, je v nedeljo, 14. maja, praznoval 104 leta življenja, konec maja pa bo obhajal še 81 let duhovniške službe msgr. Aleksander Lestan, najstarejši duhovnik v slovenski zgodovini, upokojeni črniški župnik in zadnji črniški dekan.

Aleksander Lestan se je za visoka jubileja v družbi sobratov, upokojenih duhovnikov koprske škofije – Borisa Čibeja, prof. Franca Kralja, Silva Lebana, dr. Cirila Sorča in Jožeta Vidriha – z mašno daritvijo zahvalil Gospodu, ki je dober, saj vekomaj traja njegovo usmiljenje. Hvali ga tudi za mirno in preskrbljeno preživljanje življenjske jeseni, za kar skrbijo koprska škofija, oskrbnik duhovnik Boris Kretič, bolniški kurat Peter Fon in negovalke. 

Slavljenec z rojstnodnevno torto. FOTO: P. B.

Za zvesto duhovniško pričevanje in pastoralno delo svojega dolgoletnega pastirja so so v nedeljo z zahvalno mašo, ki jo je daroval župnik Rafko Klemenčič, zahvalili verniki črniške župnije. Tudi oni so namreč priče potresene mere zrelega življenja, čilega in bistrtrega ravnanja in tiste modrosti, ki je žlahtni sad stoletje dolgih izkušenj in preizkušenj.

Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh