Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je še prerok resnice in ljubezni?

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 24. 06. 2023 / 23:03
Oznake: Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2023 / 23:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo je še prerok resnice in ljubezni?
FOTO: Karlo Smodiš

Kdo je še prerok resnice in ljubezni?

V Črenšovcih so se v soboto, 24. junija, srečali slovenski misijonarji, ki so trenutno na oddihu v domovini, nekdanji misijonarji, pripravniki za misijone in sodelavci misijonske pisarne.

Duhovniki so se zbrali ob soboškem škofu dr. Petru Štumpfu in salezijanskem inšpektorju Marku Košniku ob oltarju v cerkvi sv. Križa. Navzoče je pozdravil domači župnik Zoran Car, ki je v soboški škofiji odgovoren za misijone.

FOTO: Karlo Smodiš

Preroki resnice

Škof Štumpf se je misijonarjem zahvalil za njihovo predanost oznanjati resnico in pričevati za ljubezen. »V misijone ste odšli kot preroki resnice. Vaš glas tudi med nami odmeva preroško.« Zaželel jim je, na jih Marija varuje na vseh poteh.

Nagovor škofa Štumpfa na srečanju misijonarjev.docx

FOTO: Karlo Smodiš

FOTO: Karlo Smodiš

Na koncu maše jih je pozdravil tudi narodni ravnatelj misijonov Matjaž Križnar. Pred kratkim so se vsi narodni ravnatelji misijonov zbrali v Vatikanu pri papežu Frančišku. Kot je povedal Križnar, jim je papež dejal, da je Cerkev toliko živa, kolikor je misijonska.

Po maši je škof Štumpf blagoslovil kombi, ki ga bodo salezijanci namenili za njihovo skupnost, ki deluje v Črni Gori v Podgorici. FOTO: Karlo Smodiš

Na srečanju v Domu sv. družine so misijonarji kratko predstavili svoje izkušnje in delovanje v misijonih, predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve RS Andrej Šter pa je predstavil pomen misijonarjev za državo Slovenijo in možnosti tesnejšega sodelovanja.

FOTO: Karlo Smodiš

V popoldanskem delu srečanja so si ogledali nekaj znamenitosti Prekmurja in se zapeljali po reki Muri z brodom.


Nalaganje
Nazaj na vrh