Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo so najbogatejši Slovenci?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 25. 11. 2021 / 12:48
Oznake: Gospodarstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2021 / 12:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdo so najbogatejši Slovenci?
FOTO: Tatjana Splichal

Kdo so najbogatejši Slovenci?

Znana je lestvica 100 najbogatejših Slovencev. V časniku Finance ugotavljajo, da stoterica najbogatejših Slovencev razpolaga s premoženjem v višini 7,1 milijarde evrov. To pomeni, da se je njihovo premoženje v zadnjem letu povečalo za 1,3 milijarde evrov.

Na vrhu lestvice ni prišlo do sprememb, saj naj čelu še naprej ostajata Iza Sia in Samo Login. Ugotovitve, ki jih so v časniku Finance predstavili v posebni izdaji revije Manager, povzema STA.

Deset novincev, 17 povratnikov

Več kot četrtina obrazov glede na zadnjo lestvico je novih. Na njej najdemo deset novincev ter 17 povratnikov. Če je lani za »vstop« na lestvico najbogatejših zadostovalo slabih 21 milijonov evrov, pa se je ta letos zvišala na 27,7 milijona evrov.

689 milijonov evrov

Čeprav sta se zakonca Login razšla, nadaljujeta skupno delo. Vrednost njunega premoženja znaša 689 milijonov evrov, ta pa predstavlja seštevek njunega deleža kupnine za podjetje Outfit7 in dividend, ki sta si jih v letih lastništva izplačala iz družbe. Na drugem mestu sta Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolan, ki se lahko pohvalita 355 milijoni evrov premoženja.

Skok na tretje mesto

Lastnikom Iskre, družini Šešok, je uspel največji skok na lestvici. Po ocenah Financ imajo 275 milijonov evrov premoženja, kar je približno 150 milijonov več kot lani, s čimer so se zavihteli na tretje mesto.

Najbolj zanimiv novinec leta Luka Dončić

Za najbolj zanimivega novinca na lestvici pri Financah označujejo košarkarskega zveznika, ki igra čez lužo, Luko Dončića. Njegovo premoženje so ocenili na 29,4 milijona evrov, s čimer se je uvrstil na 90. mesto najbogatejših Slovencev.

Kupi v trgovini

Bogastvo (27181)
Figure Willow Tree
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh