Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Kdor govori o revščini, o bogastvu ne sme molčati’

Objava: 04. 02. 2010 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Kdor govori o revščini, o bogastvu ne sme molčati’

Kampanja evropske Karitas ‘Zero Poverty’ ali ‘Revščina na ničli’ ne sme biti spopad ideologij, pač pa konkretna pomoč potrebnim

‘Kdor govori o revščini, o bogastvu ne sme molčati,’ je poudaril direktor dunajske Karitas, msgr. Michael Landau, ki je za avstrijski dnevnik ‘Kurier’ spregovoril o kampanji evropske Karitas ‘Zero Poverty’ ali ‘Revščina na ničli’. Čeprav sodi Evropska zveza med najbogatejša področja na svetu, se mora veliko število njenih prebivalcev ‘vsakodnevno boriti za preživetje’, trdi Landau, in gospodarska kriza je stopnjo revščine še povišala. Po njegovih podatkih 85 milijonov evropskih državljanov, kar predstavlja 17% celotnega prebivalstva, živi pod mejo revščine.

Na podlagi teh podatkov želi Landau sprožiti razpravo o pravičnejši razporeditvi premoženja. Kot pojasnjuje, je v Evropski zvezi moč najti strahotno revščino, obenem pa tudi prav obsceno bogastvo. Kot pravi, ni to ne prav ne pravično. Pri Karitas s pobudo o ‘ničelni revščini’ ne želijo sprožiti razprave o zavisti, saj pri humanitarnem delu ne sme biti v ospredju ideologija, pač pa konkretna stiska ljudi, ki jim je potrebno pomagati pri premagovanju njihovih težav.

Cilj kampanje evropske Karitas ‘Zero Poverty’ je po vsej Evropi razširjena državljanska pobuda v boju proti revščini. Zanjo bi potrebovali milijon podpisov iz najmanj devetih držav članic Evropske zveze. Ker je Karitas prisotna v vseh evropskih državah, se uradnikom v Bruslju ‘ne zdi nemogoče, da bi ta formalni kriterij tudi dosegli’.

Vsi državljani 27 držav članic, ki imajo volilno pravico, so povabljeni, da podpišejo peticijo evropske Karitas. Kampanja poziva javnost in politike, da bi do leta 2015 prepolovili otroško revščino in ustrezno poskrbeli za ogrožene otroke, jim omogočili zdravniško oskrbo, njihove družine preskrbeli z vsaj minimalnimi sredstvi za preživetje in ustvarili čim več novih delovnih mest.

Več informacij je na voljo na spletnem naslovu
http://www.zeropoverty.at/de.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh