Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kip Kristusa v Riu ob svetovnem dnevu mladih odprt noč in dan

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 01. 2013 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kip Kristusa v Riu ob svetovnem dnevu mladih odprt noč in dan

Mladi romarji bodo imeli na Corcovadu možnost za nočna molitvena bdenja.

Svetovno znani kip Kristusa v Riu de Janeiru bo v času svetovnega dne mladih julija letos odprt štiriindvajset ur na dan, je minuli konec tedna v izjavi za javnost sporočil tamkajšnji nadškof, Orani Joao Tempesta. Mladi naj bi imeli možnost, da se na 710 m visokem hribu Corcovado nad mestom družijo med nočnimi molitvenimi bdenji.

Skupine mladih iz različnih držav naj bi ob simbolu Ria 'molile za mlade, za svet in za mir', je pojasnil nadškof Joao Tempesta. Predvideno je, da naj bi na razgledni ploščadi kipa ali pa v mali kapeli ob vznožju neprenehoma bedela skupina petindvajsetih do tridesetih mladih udeležencev srečanja. Običajno je kip za obiskovalce dostopen od sedme ure zjutraj do devete ure zvečer.

Po dosedanjih navedbah še ni jasno, ali bo papež Benedikt XVI. v času svetovnega dne mladih tudi sam obiskal Corcovado. »Zagotovo pa se bo sveti oče okoli kipa Kristusa Odrešenika vsaj enkrat zapeljal s helikopterjem«, je pojasnil nadškof.

V lanskem letu so na Corcovadu ponovno dosegli rekordno število obiskovalcev: kip Kristusa je obiskalo 2,2 milijona oseb, kar je pol milijona več kot leto poprej. Katoliški svetovni dan mladih letos v Riu prirejajo med 23. in 28. julijem, prireditelji pa pričakujejo okoli štiri milijone udeležencev.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh