Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajska spet odpira vrata za vse turiste

Za vas piše:
M. M.
Objava: 14. 03. 2023 / 13:29
Oznake: Koronavirus, Svet, Ukrepi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2023 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kitajska spet odpira vrata za vse turiste
Turisti bodo spet lahko brez omejitev obiskali Kitajsko. FOTO: Pexels

Kitajska spet odpira vrata za vse turiste

Po treh letih protikoronskih ukrepov bo Kitajska v sredo spet v celoti odprla vrata vsem tujim obiskovalcem, kar je še zadnji korak pri vnovičnem odprtju zunanjemu svetu, so sporočili s tamkajšnjega zunanjega ministrstva.

Na ministrstvu so pojasnili, da bodo od srede »znova izdajali vse vrste vizumov za tujce«. Kitajska je po treh letih pandemičnih ukrepov sicer v začetku januarja znova odprla meje za poslovne in družinske obiske. Odslej pa bodo lahko v državo brez omejitev potovali tudi turisti.

V veljavi ostajajo vizumi, izdani pred 28. marcem 2020

V uradu za konzularne zadeve so dejali, da bodo poleg odobritve novih vizumov v veljavi ohranili tiste, ki so bili izdani pred 28. marcem 2020, ko je država zaprla meje. Prav tako naj bi ponovno uvedli vstop brez vizumov v nekatere regije znotraj države.

Po podatkih Svetovne turistične organizacije naj bi Kitajska leta 2019 sprejela 65,7 milijona mednarodnih obiskovalcev, preden je med pandemijo zaprla svoje meje. Kitajska je šele konec lanskega leta začela postopno opuščati stroge ukrepe za zajezitev covida-19, poroča STA.

Od 8. januarja nič več v karanteno

Kitajske oblasti so konec decembra sprejele odločitev, da potnikom ob vstopu v državo od 8. januarja ne bo več treba v karanteno, a je država s približno 1,4 milijarde prebivalcev ohranila vizumske omejitve za tujce.

Ob porastu primerov na Kitajskem okoli novega leta je sicer več držav, tudi Japonska in Južna Koreja, ponovno uvedlo omejitve za kitajske obiskovalce, kar je izzvalo burne odzive Pekinga.

Zasedanje ljudskega kongresa

Napoved o ponovnem izdajanju vizumov tujcem prihaja po pomembnem zasedanju kitajskega ljudskega kongresa, na katerem so delegati Xi Jinpingu minuli petek pričakovano podelili tretji mandat na položaju predsednika države.

Kupi v trgovini

Sonetni venec v kitajskem prevodu
Poezija
10,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh