Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajski katoličan kaznovan zaradi nedovoljene maše

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 04. 2021 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2021 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kitajski katoličan kaznovan zaradi nedovoljene maše

Kitajski katoličan kaznovan zaradi nedovoljene maše

Ker je dal »podzemnemu« škofu za maševanje na razpolago zasebno kapelo.

Kitajski katoličani pri bogoslužju FOTO: Vatican News

Kitajski katoličan je bil kaznovan s plačilom globe v višini okoli 25.500 evrov, ker je dal škofu za maševanje na razpolago svojo zasebno kapelo, poročanje rimske katoliške agencije AsiaNews povzema avstrijski Kathpress. 56-letni Huang Ruixun je škofu Petru Shao Zhuminu iz Wenzhouja in okoli dvajsetim vernikom dovolil uporabo svoje kapele in drugih zasebnih prostorov »za nezakonito versko dejavnost«, je po navedbah AsiaNews zapisano v odločitvi kitajskega sodišča.

Sveta maša in srečanje vernikov nista bila v skladu s predpisi za izvajanje verskih dejavnosti, po katerih se lahko tovrstne dogodke prireja le v posebej v ta namen registriranih in urejenih prostorih. Obhajanje evharistije sredi letošnjega marca je bilo nezakonito tudi zato, so utemeljili kitajski sodniki, ker škof Shao ni bil imenovan s strani kitajskega Patriotskega združenja, pač pa ga je izbrala »tuja sila«, torej Vatikan. Škof Shao torej ni član omenjenega združenja kitajskih katoličanov.

To dejstvo je po mnenju avtorja poročila agencije AsiaNews, italijanskega izvedenca za kitajska vprašanja Bernarda Cervellere, dejanski vzrok za izrečeno kazen. Oblasti začasni sporazum med Vatikanom in Pekingom o imenovanju škofov trenutno izkoriščajo za to, da diskriminirajo ali celo zapirajo vse tiste škofe, ki jih papež priznava, kar pa je po besedah Bernarda Cervellere v popolnem nasprotju z namenom omenjenega sporazuma.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh