Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajski katoličani slovesno obeležili praznik svetega Jožefa

Objava: 19. 03. 2010 / 16:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kitajski katoličani slovesno obeležili praznik svetega Jožefa

Posebne slovesnosti so pripravili v župnijah, ki so posvečene skrbniku Svete družine

Kitajski katoličani so slovesno obeležili včerajšnji praznik svetega Jožefa. Skrbnik Svete družine je zgled svetniškega moža in očeta in ob njegovem godu so verske skupnosti pripravile večne zaobljube, k slovesnosti pa so povabile tudi priseljene delavce. Kot je povedal pekinški duhovnik, svetega Jožefa odlikujejo lastnosti, kot so ponižnost, radodarnost, brezpogojna vdanost, vse to pa poživlja pristni duh služenja, življenje v uboštvu, popolni poslušnosti in čistosti, in vse te lastnosti so pomembne tudi za sodobnega moža.

Župnije, posvečene svetemu Jožefu, so se na praznik prav posebej slovesno pripravile. Župnija svetega Jožefa v središču kitajske prestolnice se ponaša s cerkvijo, ki sta jo zgradila jezuitska misijonarja p. Louis Buglio in p. Gabriel de Magallanes, naslednika pionirja med misijonarji na Kitajskem, p. Mattea Riccija. Ob štiristoti obletnici smrti p. Riccija so v župniji povezali lik misijonarja z likom svetega Jožefa.

V župniji so pripravili tudi slovesnost ob večnih zaobljubah redovnih sester, duhovniki pa so k slovesnosti povabili številne priseljene delavce, saj sveti Jožef velja tudi za zavetnika delavcev. Cerkev so predstavili kot njihov dom, kjer so vedno toplo sprejeti, kjer lahko dihajo 'duhovni kisik', pa ne le na praznik svetega Jožefa, pač pa vse dni v letu.
Kot je poročala katoliška agencija Fides, ima čaščenje svetega Jožefa na Kitajskem dolgoletno tradicijo. Vsako leto praznik obeležijo z molitvami, devetdnevnicami in evharističnim slavjem. Številne župnije, semenišča, dobrodelne organizacije in šole so posvečene skrbniku Svete družine.

Ker sveti Jožef med drugim velja za priprošnjika v smrtni uri, je priljubljen lik tudi v kitajskih običajih, povezanih z duhovnimi vidiki življenja in smrti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh