Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kje bo papež bival v Riu?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 07. 2013 / 07:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kje bo papež bival v Riu?

Kje bo papež bival v Riu?

Soba odseva preprostost in ponižnost, ki sta doslej označevali pontifikat papeža Frančiška.

Papeški svet za družbeno obveščanje je objavil serijo fotografij sobe, v kateri bo papež Frančišek prebival med svojim obiskom v Braziliji, kjer se prihodnji teden, med 23. in 28. julijem, udeležuje svetovnega dne mladih.

Soba za svetega očeta je pripravljena v gostišču škofijskega izobraževalnega središča 'Centro de Estudos do Sumare' na severu Ria de Janeira, kjer je v letih 1980 in 1997 bival tudi blaženi Janez Pavel II. Nekdanji papež je oktobra 1997 Brazilijo obiskal ob drugem svetovnem srečanju družin. Leta 2004 je v istem prostoru bival kardinal Joseph Ratzinger, leto dni pred izvolitvijo za papeža. V sobi, kjer bo bival papež Frančišek, je preprosta postelja, nočna omarica s telefonom in majhna pisalna miza. Na steni nad posteljo je obešen križ.

Soba odseva preprostost in ponižnost, ki sta doslej označevali pontifikat papeža Frančiška, pa tudi njegovo služenje na položaju nadškofa v argentinski prestolnici.

V omenjenem izobraževalnem središču v Riu de Janeiru, ki ga vodijo redovnice, se na rednih srečanjih vsako leto sestaja tudi Brazilska škofovska konferenca. Po navedbah tamkajšnjih medijev je papež Frančišek zavrnil bivanje v velikem apartmaju in je posebej prosil za sobo, v kateri na svojih letnih srečanjih bivajo brazilski kardinali.

V času svojega nadškofovanja je kardinal Bergoglio živel v majhnem stanovanju v Buenos Airesu, ne pa v tamkajšnjem škofijskem dvorcu. Po mestu se je vozil s podzemno železnico in z mestnim avtobusom ter si sam pripravljal obroke.

Celo kot rimski škof se je odločil, da ne bo bival v papeških sobanah, ampak je raje ostal v Domu sv. Marte, vatikanskem gostišču.

Poleg papeža Frančiška bo v stavbah izobraževalnega središča med 22. in 29. julijem bivalo tudi štirideset članov papeževe spremljevalne ekipe iz Vatikana. Med kulinaričnimi dobrotami, ki jih bodo ponudili papežu, so tudi 'Paes de queijo' (sirove kroglice).

Vir: CNA / Kathpress

Foto: splet / CNA


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh