Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Kjer Bog joče'

Objava: 26. 01. 2010 / 13:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Kjer Bog joče'

Nova spletna stran za preganjane kristjane po svetu

Trpljenje preganjanih kristjanov po vsem svetu bo po novem zabeleženo na novi spletni strani. Na njej bodo prikazani dokumentarni posnetki, statistika, in pogovori z verniki, ki živijo na preganjanih območjih. Stran z naslovom 'Where God Weeps' (Kjer Bog joče) bo na voljo na spletnem naslovu http://www.wheregodweeps.org/, njeni ustvarjalci pa so ameriška mreža Catholic Radio and Television Network (CRTN) v sodelovanju z dobrodelno organizacijo 'Pomoč Cerkvam v stiski'.

Spletna stran bo dopolnjevala serijo Mreže KRT o preganjanih kristjanih, ki jo pod enakim naslovom, 'Kjer Bog joče', predvajajo na ameriški mreži Eternal Word Television Network (EWTN). Viri za ustvarjalce oddaje so predvsem poročila omenjene dobrodelne organizacije o preganjanju kristjanov po svetu z naslovom 'Preganjani in pozabljeni', sodelavci pa pripravljajo pogovore s kardinali, škofi, z duhovniki, misijonarji in laiškimi strokovnjaki.

Oddaja 'Kjer Bog joče' se vsak mesec osredotoči na posamezne države, kjer kristjani trpijo zaradi preganjanja, predstavijo pa tudi 12-minutni dokumentarec, ključno statistiko, politične in socialne razmere, ter pogovor z vodilnim cerkvenim predstavnikom v državi. Na ekranu je tudi kotiček za 'najbolj sveže novice' in priporočila za tiste, ki želijo pomagati projektom, ki jih podpira organizacija 'Pomoč Cerkvam v stiski'. Tovrstna medijska predstavitev predstavlja pomembno priložnost za tiste ljudi, ki si želijo izvedeti več o trpljenju Cerkve, predvsem pa posameznike in skupine, ki si želijo pomagati.

Ni naključje, da so ustvarjalci spletno stran predstavili včeraj, na praznik spreobrnjenja apostola Pavla, saj naj bi ta datum označeval bistvo njenega nastanka. Sveti Pavel je preganjal kristjane, vendar se je spreobrnil in postal prvak krščanske vere. Spletna stran naj bi predstavljala dokaze, da je preganjanja kristjanov vedno več in da v nekaterih državah celo ogroža obstoj krajevne Cerkve.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh