Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Klinika za splave ni primerna za nagrado

Objava: 28. 01. 2010 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Klinika za splave ni primerna za nagrado

Katoliška akcija salzburške nadškofije meni, da oddelek za opravljanje splavov v deželni bolnišnici ni 'vrhunec ženske politike, ki bi si zaslužil priznanje in nagrado'

V Salzburgu se vrstijo protesti proti imenovanju klinike za splave za znano žensko nagrado, ki jo podeljujeta deželni in mestni Urad za ženske. Po mnenju Katoliške akcije v salzburški nadškofiji oddelek za opravljanje splavov v deželni bolnišnici ni 'vrhunec ženske politike, ki bi si zaslužil priznanje in nagrado'.

Do sedaj so nagrado podeljevali zaslužnim ženam in ustanovam, in pri Katoliški akciji obžalujejo, da je zdaj postala predmet ideoloških in strankarsko-političnih razprtij. Kot je zapisano v razpisu za podelitev nagrade v vrednosti 3000 evrov, naj bi jo dobitnice prejele za 'izjemne dosežke na področju ženske politike, ki salzburške ženske krepi v njihovem samoodločanju in samostojnosti'.

Kot pojasnjujejo pri Katoliški akciji, bi si nagrado zaslužila ustanova ali pa posameznica, ki je s konkretnimi predlogi pripomogla nosečnicam in materam z otroki olajšati njihov pogosto težak življenjski položaj.

Tudi pri Katoliškem združenju družin iz Salzburga menijo, da je omenjeno imenovanje 'strel v prazno', saj je 'popolnoma nesmiselno označiti kliniko za splave kot dosežek ženske politike, ki ženske krepi v njihovem samoodločanju in samostojnosti'.

Katoliška akcija pa kritično ocenjuje tudi spremembo načina izbire nagrajencev. Do sedaj je odločitev pripadala strokovni žiriji, po novem pa so se v deželnem Uradu za ženske odločili za glasovanje prek spleta. Poleg klinike za splave so za nagrado imenovani Ženska hiša iz Salzburga, Ženski zdravstveni center ISIS, Center za zaščito pred nasiljem, Ženska mreža iz Lungaua in projekt za izobraževanje odraslih 'betrifft:frauen'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh