Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu evropske smernice o verski svobodi?

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 12. 2012 / 18:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu evropske smernice o verski svobodi?

»Zloraba religije kot upravičilo za nasilje in diskriminacijo je povsem nesprejemljiva«.

Evropska zveza bi lahko kmalu določila smernice o verski svobodi in razvila instrumentarij, kako ukrepati v primerih kratenja verske svobode. To je razvidno iz poročila o strokovnem seminarju v Bruslju, ki je bil prirejen na avstrijsko pobudo. Ponedeljkovega zasedanja so se med drugim udeležili posebni predstavnik Evropske zveze za človekove pravice Stavros Lambrinidis in zunanja ministra Avstrije in Italije, Michael Spindelegger in Giulio Terzi.

»Zloraba religije kot upravičilo za nasilje in diskriminacijo je povsem nesprejemljiva«, je dejal Spindelegger v svojem nagovoru. »Odločno moramo nastopati proti slehernemu pojavu versko spodbujenih sporov in nasilnih dejanj proti pripadnikom verskih manjšin.« Verska svoboda bi morala postati temeljni sestavni del evropske politike o človekovih pravicah.

Evropske smernice bi morale biti jasne in jedrnate, vsebovati pa bi morale sisteme opozarjanja in učinkovite instrumente za nadzorovanje in ukrepanje, je še pojasnil avstrijski zunanji minister.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh