Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu izide papeževa poslanica za postni čas

Objava: 29. 01. 2010 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu izide papeževa poslanica za postni čas

Pri predstavitvi bo sodeloval tudi nekdanji predsednik Evropskega parlamenta

Prihodnji četrtek, 4. februarja, bodo v Vatikanu uradno predstavili papeževo poslanico za letošnji postni čas. Naslov letošnje poslanice je ‘Božja pravičnost se daje po veri v Jezusa Kristusa’ (Rim 3, 21-22).

Poslanico bo v dvorani Janeza Pavla II. na Tiskovnem uradu Svetega sedeža predstavil predsednik Papeškega sveta Cor Unum, kardinal Josef Cordes. Pri predstavitvi bosta sodelovala tudi dr. Hans-Gert Pöttering, nekdanji predsednik Evropskega parlamenta, in msgr. Giampietro Dal Toso, namestnik glavnega tajnika omenjenega Papeškega sveta.

Hans-Gert Pöttering, ki je funkcijo predsednika Evropskega parlamenta opravljal od leta 2007 do lanskega julija, je zdaj predsednik nemške raziskovalne skupine Sklad Konrada Adenauerja. Lansko leto se je v Vatikanu udeležil slovesnosti, ki jo je pri Svetem sedežu priredilo nemško veleposlaništvo, s čimer je izkazal svojo predanost do ohranjanja evropskih krščanskih korenin, pa tudi do ‘iskrenega dialoga’ s predstavniki muslimanske skupnosti.

V svojem govoru ob tej priložnosti je izrazil svoje nasprotovanje do razsodbe Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je križ na stenah učilnic označilo kot kršitev verske svobode. Dejal je, da ta odločitev ‘dokazuje pomanjkanje razumevanja za nujen kulturni dialog v današnjem svetu’ in obenem spomnil, da je ‘križ znamenje Božje ljubezni’.

Papež je navdih za letošnjo postno poslanico črpal iz pisma apostola Pavla Rimljanom. V preteklih letih se je v svojem pisanju posvetil postu in dajanju miloščine, kar so poleg molitve tri priporočila, ki jih v postnem času predpisuje Cerkev. Postni čas letos začenjamo 17. februarja.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh