Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu nove vatikanske znamke

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 01. 2017 / 09:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu nove vatikanske znamke

Februarja izide serija štirih znamk s podobami papeža Frančiška.

10. februarja bo Vatikanski filatelistični urad izdal prvo serijo znamk za leto 2017. Vsebovala bo štiri znamke različnih vrednosti. Znamka v vrednosti 0,95 evra prikazuje papeža Frančiška v rdečem liturgičnem oblačilu na binkoštni dan 8. junija 2014. Tistega dne se je papež zbranim med sveto mašo zahvalil, da so sprejeli povabilo in skupaj prosili Boga za dar miru, v upanju, da bi to postalo pot iskanja tistega, kar združuje, in da bi presegli, kar ločuje.

Druga znamka, v vrednosti enega evra, prikazuje nasmejanega svetega očeta med splošno avdienco 1. junija lani, ko nas je s pomočjo prilike o farizeju in cestninarju (Lk 18,9-14) spomnil, da nismo pravični ali grešniki zaradi svoje družbene pripadnosti, ampak zaradi načina, kako smo v odnosu z Bogom in brati.

Na znamki v vrednosti 2,30 evra vidimo papeža Frančiška v zelenem bogoslužnem oblačilu med obhajanjem svete maše z novimi kardinali 23. februarja 2014. Ob tisti priložnosti je opozoril na pomen poslušanja Svetega Duha, katerega glas nam spregovori preko Božje besede.

Zadnja znamka, v vrednosti treh evrov, pa upodablja papeža v trenutku zbranosti 30. novembra 2013. Takrat je med pridigo zaželel, da bi Božje darove ohranjali z Njegovo pomočjo, kajti človeška narava je krhka kakor glinasta posoda (2 Kor 4,7). Skupaj s prvo serijo znamk bo izšla tudi uradna kuverta leta 2017, na kateri sta upodobljena profil svetega očeta in njegov grb, skupaj z zaznamkom o vrednosti treh evrov. Avtor risbe je umetnik Marco Ventura.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh