Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu razsodba v procesu proti Rimši Masih

Objava: 16. 11. 2012 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu razsodba v procesu proti Rimši Masih

Pakistansko vrhovno sodišče je zaključilo zadnja zaslišanja v primeru umsko prizadete krščanske deklice, obtožene bogoskrunstva.

Pakistansko vrhovno sodišče je zaključilo zadnja zaslišanja v primeru Rimše Masih, umsko prizadete krščanske deklice, obtožene bogoskrunstva, v Pakistanu pa zdaj nestrpno pričakujejo razsodbo. Po besedah dekličinega zagovornika, katoliškega odvetnika Tahirja Naveeda Chaudryja, naj bi jo sodišče razgasilo v prihodnjih dneh.

V zaključnih govorih se je obramba na sodišče obrnila s prošnjo, naj obtožnico ovrže, kar je utemeljila z dejstvom, da je dejanje, ki ga je obtožena, deklici podtaknil islamski vodja, imam Khalid Jadoon Chishti, ki je bil že obtožen podtikanja dokazov. Tožilci so vztrajali, da pritožba zoper imama ne bi smela vplivati na dekličin primer, obenem pa so izrazili dvom v zdravniška poročila, po katerih naj se Rimša ne bi povsem zavedala svojih dejanj.

Potem ko je septembra preložilo svojo odločitev o razsodbi, je vrhovno sodišče nakazalo, da bo vendarle kmalu zaključilo primer. Aretacija Rimše Masih je po vsem svetu povzročila številne pritožbe borcev za človekove pravice, islamski skrajneži pa so nenehno izvajali pritisk na sodišče, naj deklico kljub vsemu obsodi bogoskrunstva.

Kot je za katoliško agencijo Fides povedal p. Emmanuel Yousaf, predsednik komisije Pravičnost in mir pri Pakistanski škofovski konferenci, ki je prisostvoval sojenju, je Rimšina obramba predstavila trdne argumente. Pakistanska Cerkev moli za oprostilno sodbo, verniki pa so prepričani, da se bo tragična zgodba naposled zaključila in da bo pomenila učno uro za celoten pakistanski narod, kako naj obravnavajo lažne primere bogoskrunstva.


Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/EA020D27028DAE29C1257A70001B0C52?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh