Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmalu sedem novih blaženih

Objava: 15. 04. 2010 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kmalu sedem novih blaženih

Papež Benedikt XVI. potrdil razglasitev sedmih blaženih, med njimi je tudi poljski duhovnik in mučenec Jerzy Popieluszko

Papež Benedikt XVI. je včeraj potrdil razglasitev sedmih božjih služabnikov in služabnic za blažene, so sporočili iz Urada papeških bogoslužnih slavij. Prva razglasitev bo potekala v nedeljo, 18. aprila, v španskem mestu Valladolid, kjer bo za blaženega razglašen jezuit Francisco de Hoyos. Španci se bodo novih blaženih razveselili še 25. aprila, ko bo v Barceloni za blaženega razglašen kapucin Jose Tous y Soler, in 12. junija, ko bo v mestu Linares v Španiji za blaženega razglašen laik Manuel Lozano Garrido.

V Italiji bo prva slovesnost ob razglasitvi potekala 25. aprila v rimski baziliki sv. Janeza v Lateranu, takrat bo čast oltarja dosegel karmeličanski pater Angelo Paoli. Sledila bo razglasitev frančiškanske tretjerednice Terese Manganiello za blaženo na binkoštno nedeljo v Beneventu, sestra Maria Pierina De Micheli, pripadnica Hčera Brezmadeženega spočetja v Buenos Airesu, pa bo razglašena za blaženo v nedeljo, 30. maja, v Rimu.

Poljski duhovnik in mučenec Jerzy Popieluszko bo čast oltarja dosegel 6. junija ob slovesni razglasitvi na Pilsudskega trgu v poljski prestolnici Varšavi. Slovesnosti ob razglasitvah bodo vodili prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov, kardinal Angelo Amato, vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone, ter rimski vikar, kardinal Augustino Vallini.

Na fotografiji: poljski duhovnik in mučenec Jerzy Popieluszko

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh