Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca aprila: Živi in pričuj

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 04. 2022 / 05:00
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 18:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca aprila: Živi in pričuj
Družinina knjiga meseca aprila je »Živi in pričuj – Kako evangelizirati katoličane«. FOTO: FB Knjige Druzina.si

Knjiga meseca aprila: Živi in pričuj

Družinina knjiga meseca aprila 2022 je knjiga ameriškega teologa, pisatelja, profesorja in govornika Scotta W. Hahna »Živi in pričuj – Kako evangelizirati katoličane«.

»Imamo veliko kristjanov, ki pa se v ničemer ne razlikujejo o nekristjanov. Kako evangelizirati kristjane, je res dobro vprašanje. Na podlagi mnogih argumentov in odgovorov nas knjiga spodbudi k zavzetemu življenju z Bogom, Cerkvijo in zakramenti. Zares vzeti svojo vero in jo deliti. Knjiga je tudi mene zelo spodbudila k še bolj zavzetemu oznanjevanju Božjega kraljestva in mi vlila pogum, da sem na pravi poti,« je po branju knjige »Živi in pričuj« strnil vtise priljubljeni župnik Župnije Grosuplje Martin Golob.

Pričevanje o veri je naloga vseh katoličanov

Avtor Scott W. Hahn (1957) v knjigi opominja, da je pričevanje o veri naloga vseh katoličanov. Naša vera ne more rasti, če jo ljubosumno skrivamo pred svetom. In ko nas cerkveno učiteljstvo kliče k »novi evangelizaciji«, to nikakor ni naloga le za škofe in duhovnike. Na preprost način nam razloži resnično vsebino nove evangelizacije in nam pokaže poti, po katerih lahko tudi samo postanemo oznanjevalci in pričevalci.

Več o knjigi Živi in pričuj TUKAJ, prelistate pa jo lahko TUKAJ.

Kdo je avtor?

Scott Hahn je po spreobrnjenju in prestopu iz prezbiterijanske v Katoliško cerkev pozornost namenil raziskovanju apostolskih očetov in po njihovem zgledu postal ognjevit zagovornik katoliške vere. Njegove knjige so prevedene tudi v slovenščino: Jagnjetova večerja o zakramentu svete evharistije, pričevanje Vse poti vodijo v Rim o poti avtorja in njegove žene do katoliške vere in Zakaj verujem?, v kateri predstavlja razloge za svojo vero in zvestobo katoliški veroizpovedi.

Nova evangelizacija je bolj kot nekrščenim namenjena že krščenim

»Ljudje so si želeli tega, kar so imeli kristjani: življenjske vedrine, veselja, poguma, medsebojne ljubezni. Pričevanje prvih kristjanov ni bilo omejeno na štiri stene njihovih domov, ampak so ga izvajali tudi v medčloveških odnosih znotraj in zunaj svoje verske skupnosti,« v knjigi zapiše Scott Hahn: »Posebna zanimivost nove evangelizacije je, da je, bolj kot nekrščenim, namenjena že krščenim, ki so premalo katehizirani in zato toliko bolj sekularizirani, ter tistim, ki so v procesu zakramentalizacije postali razkristjanjeni.«

Aprilska akcijska cena: 9,90 €

Knjiga je v prevodu Andreja Turka izšla pri Založbi Družina, ves letošnji april pa si jo lahko omislite po akcijski ceni 9,90 € (redna cena je 24,90 €). »Knjiga je zelo dobro branje in jo priporočam vsakomur, ki se sprašuje, kaj naj s svojo vero počne in kako lahko še bolj živi evangelij. Je dobra popotnica za postati misijonar v Sloveniji,« je še zapisal duhovnik Martin Golob.

Kupi v trgovini

Živi in pričuj
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh