Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga škofa Kapellarija o 'Svetih znamenjih' odslej tudi v slovenščini

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 01. 2013 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Knjiga škofa Kapellarija o 'Svetih znamenjih' odslej tudi v slovenščini

Spodbuda v letu vere tudi bogoslužna serija za avstrijski štajerski cerkveni časnik 'Sonntagsblatt'.

Knjižna uspešnica škofa na avstrijskem Štajerskem, Egona Kapellarija, z naslovom 'Sveta znamenja v bogoslužju in vsakdanjem življenju', je v teh dneh izšla tudi v slovenskem prevodu. Pred tem je bilo delo, ki je leta 2006 izšlo pri založbi 'Styria-Verlag', na voljo še v italijanskem, poljskem, slovaškem, španskem in korejskem jeziku.

V slovenskem prevodu je knjiga izšla z naslovom 'Sveta znamenja', po razlagi na spletni strani graške škofije pa predstavlja trajna znamenja v nasprotju z 'danes vsepovsod prisotnim širjenjem hitro znova minljivih in pozabljenih besed ter slik'. Takšna znamenja so še posebej prisotna v bogoslužju katoliške Cerkve, pa tudi v vsakdanjem življenju njenih vernikov. Tovrstna znamenja so pomembna tudi v drugih Cerkvah, številna izmed njih 'ljudem brez obveznosti in povezanosti s krščansko vero nudijo smisel in moč v njihovem življenju'.

Prva izdaja omenjenega dela je izšla leta 1987 pri založbi 'Styria-Verlag' z naslovom 'Sveta znamenja' (Heilige Zeichen), uvodno besedo pa je napisal ugledni teolog Hans Urs von Balthasar. Po številnih ponatisih je škof Kapellari knjigo predelal in razširil in leta 1997 je izšla z naslovom 'Sveta znamenja v bogoslužju in vsakdanjem življenju' (Heilige Zeichen in Liturgie und Alltag).

Kot 'pomembno spodbudo' še posebej v letošnjem letu vere pa v graški škofiji na svoji spletni strani označujejo bogoslužno serijo, ki izhaja v njihovem cerkvenem časniku 'Sonntagsblatt', prav tako izpod peresa škofa Kapellarija. V petnajstih nadaljevanjih graški škof, ki je pri Avstrijski škofovski konferenci pristojen za bogoslužna vprašanja, opisuje 'korake k živemu bogoslužju', ki – kot zapiše sam – 'oporekajo banalnosti in obenem varujejo sveto'.

Serija je v nemškem izvirniku z naslovom 'Quelle des Segens' (Izvir blagoslova) na voljo tudi na spletni strani omenjenega časnika (http://www.sonntagsblatt.at/serien/quelle-des-segens).

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh