Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjige

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 06. 07. 2022 / 12:51
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 13:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjige
Mira Mihelič, Pridi, mili moj Ariel. FOTO: NN

Knjige

Božji molk 

Osebno pričevanje pariškega duhovnika

»Zakaj, Gospod?« se je pred gorečo katedralo Notre-Dame spraševal njen župnik. To je vprašanje, ki si ga verniki v preizkušnjah najpogosteje zastavljamo. Pod težo tega vprašanja se včasih zdi tudi molitev nemogoča. Knjiga Patricka Chauveta Božji molk in človekova tihota (Celjska Mohorjeva družba) je osebno pričevanje pariškega duhovnika, ki je prehodil podobno pot. Nima vseh odgovorov, a korak za korakom odkriva upanje. Hrani ga z Božjo besedo, z uvidi duhovnih učiteljev in velikimi imeni literature. Onstran razumskih odzivov nakaže pot, ki slehernika vodi do notranjega miru, in prižiga luči, ko se zdi noč najtemnejša.

Mira Mihelič 

Preplet sveta resničnosti in domišljije

Založba Beletrina je ponatisnila pripoved Mire Mihelič Pridi, mili moj Ariel, eno pomembnejših mladinskih besedil povojnega časa. Marinka je deklica, ki nima mame, saj jo je ta zapustila. Nekega dne se sama z vlakom pripelje v Zabukovje, kjer živita njena stara starša. Pripoved je namenjena mladim bralcem, ki bodo verjetno uživali v vragolijah Marinke in njenih prijateljev, se spraševali, kako lahko nekdo zapusti tako prikupno deklico, in kdaj pa kdaj tudi zajokali. V avtobiografskih elementih pripovedi bodo uživali tudi odrasli. Mira Mihelič je v zgodbi prepletla svet resničnosti in domišljije.

Rogaška Slatina

Zdravilišče med nemško okupacijo 1941–1945

Alma Mater Europaea, fakulteta za podiplomski študij iz Maribora je izdala znanstveno zgodovinsko knjigo, doktorsko disertacijo Daniela Siterja z naslovom Rogaška Slatina pod kljukastim križem in podnaslovom Zdravilišče med okupacijo 1941–1945. Knjiga predstavlja prvo poglobljeno in celostno zgodovinopisno raziskavo nacistične okupacije in oblasti v zdravilišču Rogaška Slatina z bogatim številom tematskih sklopov. Je prvo tako temeljito delo v Sloveniji, ki vsestransko predstavlja vse vidike nacistične okupacije na manjšem območju. Zastavljena naloga je bila že od začetka zahtevna, izziv pa zelo velik.

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh