Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nocoj na Reflektorju: Ko moraš zapustiti dom

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 26. 10. 2022 / 07:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2022 / 12:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nocoj na Reflektorju: Ko moraš zapustiti dom

Nocoj na Reflektorju: Ko moraš zapustiti dom

Nova oddaja Reflektor o beguncih pri nas in po svetu.


Slovenci radi rečemo: ljubo doma, kdor ga ima. Ste kdaj razmišljali, da bi zapustili svoj dom in poiskali boljše življenje drugje? Kaj pa, če bi bili v to primorani zaradi preganjanja, vojne ali lakote? Tokratni gost oddaje Reflektor Luiji Youhannes je zapustil svoj dom v Eritreji, kjer bi moral vse svoje življenje podrediti vojski. V oddaji nam bo opisal svojo pot do Evrope, kako smo ga sprejeli v Sloveniji in kako si je tu našel stanovanje in delo.

Prejšnje epizode oddaje Reflektor najdete na YouTube kanalu Družina media.

Morda veste, katere države nosijo največje breme begunstva? Se moramo bati ljudi, ki prihajajo k nam? Kako poskrbeti za njihovo integracijo? Odgovore nam bo predstavila druga gostja, Jana Lampe s Karitasa, ki nam bo osvetlila razloge, ki primorajo ljudi, da zapustijo svoj dom. Predstavila nam bo tudi nekatere projekte Karitasa, s katerimi pomagajo ljudem, da lahko tam ostanejo. Kot pravi, osebno srečanje z begunci lahko prežene strah in nerazumevanje. 

Oglejte si novo oddajo Reflektor, v kateri vam bomo odškrnili delček njihovih zgodb (v sredo ob 20. uri na YouTube kanalu Družina media). 

Nalaganje
Nazaj na vrh