Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko se človek igra boga

Za vas piše:
Jože Mlakar
Objava: 04. 05. 2023 / 09:44
Oznake: Družba, Odnosi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 10:36
Ko se človek igra boga
FOTO: Igor Vojinović

Ko se človek igra boga

V teh dneh se je začelo zbiranje podpisov za sprejetje zakona o evtanaziji in za dvig pokojnin. Predlagatelji za uzakonitev evtanazije so člani združenja Srebrna nit, gospa Anita Caruso, predsednica združenja, ter Andrej Pleterski, Dušan Keber, Brigita Skela Savič, Luka Mišič in Igor Pribac.

Pobudnik za dvig pokojnin in dostojnejše življenje upokojencev je Pavel Rupar. Gre torej za dve zelo različni pobudi. Prva se zavzema za dostojno smrt, druga za dostojno življenje. Pobuda za dvig pokojnin je nekaj zelo vsakdanjega; kdo si ne bi želel višjih pokojnin in s tem lepšega življenja v starosti? Zato ta predlog ne more vzbuditi kakšne večje vznemirjenosti. Povsem drugače pa je pri pobudi zakona za usmrtitev s pristankom in po volji bolnika oziroma samomora s pomočjo zdravnikaSplošno znan izraz za to dejanje je evtanazija. Beseda je grškega izvora in pomeni dobra smrt. Dobra smrt je po mnenju predlagateljev namenjena ljudem, ki neznosno trpijo in ne morejo upati na izboljšanje svojega zdravja.

Predlagateljem zakona o evtanaziji ne moremo oporekati dobrih namenov. Gotovo jih je ganilo sočutje in usmiljenje do hudo trpečih pacientov, zato naj bi jim zagotovili pravico do dostojne smrti brez bolečin? To...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh