Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki iz Župnije Preska na tržnici v Medvodah [FOTO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 30. 12. 2023 / 18:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2023 / 18:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki iz Župnije Preska na tržnici v Medvodah [FOTO]
Koledniki iz Župnije Preska na tržnici v Medvodah. FOTO: Tatjana Splichal

Koledniki iz Župnije Preska na tržnici v Medvodah [FOTO]

Tradicionalni trikraljevski akciji, v okviru katere koledniki ljudem oznanjajo veselo novico Jezusovega rojstva in obenem dodajajo noto dobrodelnosti, se tudi letos pridružujejo koledniki iz Župnije Preska.

V Sloveniji se že tri desetletja – od leta 1994 – prek Misijonskega središča Slovenije obuja star običaj koledovanja, ki mu dodajajo pomen solidarnosti. Otroci in mladi, ponekod tudi starejši, kot koledniki hodijo od hiše do hiše, prepevajo in prinašajo blagoslov, zbrana sredstva pa podprejo projekte slovenskih misijonarjev, z njihovo pomočjo je bilo zgrajenih, obnovljenih ali dograjenih že veliko šol, vrtcev, pastoralnih domov in športnih igrišč za dostojnejše in prijetnejše življenje otrok v misijonskih deželah. Katerim projektom v skupni vrednosti 397.000 € so pomagali lani, je najti TUKAJ.

Mlade preške kolednike je spremljal stalni diakon Iztok Žebovec. FOTO: Tatjana Splichal

Koledovanja po slovenskih župnijah so ta čas že v teku, tudi v Župniji Preska, kjer so se koledniške skupine na pot po domovih s prošnjo za pomoč otrokom v tretjem svetu podale že v torek, torej na praznik sv. Štefana, veselje božične skrivnosti v duhu modrih z Vzhoda pa bodo širile še vse do 6. januarja, do praznika Gospodovega razglaševanja. Ena od koledniških skupin Župnije Preska, ki je štela štiri mlade župljane, se je danes ustavila tudi na tržnici v Medvodah, kamor jih je pripeljal stalni diakon preške župnije Iztok Žebovec in kjer jih je v objektiv ujela naša fotografinja Tatjana Splichal.

Nalaganje
Nazaj na vrh