Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koliko dni je še do prvega obhajila?

Za vas piše:
D. O.
Objava: 03. 06. 2013 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koliko dni je še do prvega obhajila?

V majskih in junijskih dneh otroci nestrpno pričakujejo prejem prvega svetega obhajila. Zakaj je priprava tako pomembna tako zanje kot za starše?

V majskih in junijskih dneh otroci nestrpno pričakujejo prejem prvega svetega obhajila. Zakaj je priprava tako pomembna tako zanje kot za starše? Piše Jana Podjavoršek.

Čas prvih obhajil v maju in juniju je milostni čas za prvoobhajance, njihove starše in župnijsko občestvo, če se duhovno pripravlja. Ko smem biti priča iskreni pripravi drugo- in tretješolcev na prvo sveto spoved in obhajilo, je njihova iskrenost in zaupanje usmiljenemu Očetu tudi zame spodbuda, da poglobim osebni odnos z Gospodom.

Vse se začne že pri pripravi. Odkrivanje usmiljene ljubezni v Jezusovem življenju in delovanju otroke prevzame in z navdušenjem se malih dejanj usmiljenja lotevajo tudi sami. Dobro se zavedajo, da je težko odpustiti, ko te nekdo prizadene, toliko večje veselje pa nastopi, ko odpustimo ali nam je odpuščeno. Žrtvice v vsakdanjem življenju nas na poseben način povezujejo v ljubezni do Jezusa, kot je večkrat rekel sv. Leopold Mandić: »Ljubezen do Jezusa je kakor plamen. Žrtve pa so drva na ogenj. Če drv ni, ogenj ugasne.« Žrtvice, kot je prizadevanje, da ubogajo na prvo besedo, naredijo nekaj namesto staršev, razveselijo sošolca, ki je osamljen, se z veseljem lotevajo domačih nalog, vadijo inštrument, berejo, pomagajo drugim idr., postanejo vsakdanje življenje, če vztrajajo, kateheti in starši pa jih k temu spodbujamo.

Celoten prispevek Jane Podjavoršek:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/7D915674892CDC9BC1257B7A0035B853?OpenDocument

Preberite si tudi intervju z župnikom Milanom Grdenom o pripravi na prvo sveto obhajilo in spoved:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/0FFE10670709FC57C1257B7A0035D8CB?OpenDocument


Foto: arhiv Družine / O. N.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh