Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koliko starejših bo letos prejelo pismo za lepši dan?

Za vas piše:
P. G.
Objava: 16. 11. 2023 / 09:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2023 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koliko starejših bo letos prejelo pismo za lepši dan?
Navdušene in hvaležne prostovoljke po lanskoletni uspešni akciji. FOTO: Arhiv youngCaritas

Koliko starejših bo letos prejelo pismo za lepši dan?

Prostovoljci Mlade Karitas po lanskem uspehu z zbranimi preko 7500 pismi tudi letos pripravljajo akcijo Pismo za lepši dan, s katero želijo starejšim popestriti praznične dni. Kako lahko prispevamo svoj delček?

Povabljeni smo, da v mrzlih, temnih zimskih dneh tudi mi naredimo kaj dobrega za starejše ljudi. Mnogi za lepši dan »potrebujejo samo nekaj tvojih besed, strnjenih v prisrčno pismo. S preprostim dejanjem, ki ti ne bo vzelo veliko časa, lahko nekomu pričaraš lepši dan in vliješ upanje v boljšo prihodnost,« so prepričani pri youngCaritas.

Prijava za sodelovanje

K sodelovanju se lahko prijavijo tako tisti, ki bi pismo želeli napisati, kot tisti, ki bi ga radi prejeli. Sodelujejo lahko posamezniki in ustanove. Kot pisci pisem se lahko prijavijo šole in posamezniki ali skupine, kot prejemniki pa domovi in organizacije za starejše ter posamezniki (seveda jih lahko prijavimo tudi svojci). Čas za prijavo prejemnikov je samo še do 17. novembra, zato pohitite.

Prejemnici ob prebiranju pisem. FOTO: Arhiv youngCaritas

Kako se lotiti pisma?

Kmalu po prijavi v e-poštni nabiralnik prejmemo preprosta navodila za pripravo pisma. Napisati ga moramo lastnoročno, dolžina ni omejena. Poseben izziv je, da ne vemo, komu pravzaprav pišemo. Pišemo lahko o čemerkoli, pomemben je predvsem spoštljiv, topel, prijazen ton. Prejemnika seveda vikamo. Pismo (ali več njih) nato vložimo v kuverto, ki jo damo v še eno kuverto in jo najkasneje do 1. decembra pošljemo na Slovensko Karitas. Veseli bodo tudi pisem iz tujine.

Ekipa mladih prostovoljcev bo pisma nato pregledala in poslala na prave naslove, kjer jih bodo že težko pričakovali ljudje, ki jim bomo polepšali dan.

Možnosti nadgradnje

Če nas vendarle zanima kaj o prejemniku, organizatorji namigujejo, naj mu vprašanja zastavimo kar v pismu. Morda pa nam odgovori! Za to možnost ne smemo pozabiti pripisati svojega naslova. Morda pa se rodi nov prisrčen medgeneracijski odnos …
FOTO: Arhiv youngCaritas

Posebej pozornim in velikodušnim pošiljateljem organizatorji odgovarjajo, da lahko pismu dodamo še kakšno malenkost (risbo, čokoladico, čajno vrečko …). Ta naj bo dovolj drobna, da bo pismo še vedno možno enostavno poslati v kuverti.

Nalaganje
Nazaj na vrh