Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se boste tudi vi pridružili Miklavževim angelčkom?

Za vas piše:
P. G.
Objava: 14. 11. 2023 / 08:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2023 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Se boste tudi vi pridružili Miklavževim angelčkom?
Mladim prostovoljcem na pomoč priskoči vsako leto več dobrih ljudi. FOTO: Arhiv Miklavževih angelčkov

Se boste tudi vi pridružili Miklavževim angelčkom?

Prostovoljci Mlade Karitas oz. youngCaritas se v prvih adventnih dneh že tradicionalno spremenijo v Miklavževe angelčke. Za otroke iz socialno ogroženih družin namreč pripravljajo, zavijajo in razvažajo darila.

Lani obdarili preko 500 otrok

Letošnja akcija je že peta zapored, njen namen pa je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke. Mladim Miklavževim angelčkom se pri njihovih prizadevanjih vsako leto pridruži več ljudi dobre volje, lani že 367. S skupnimi močmi jim je uspelo obdariti več kot 500 otrok po vsej Sloveniji.

Utrinek iz ene od preteklih akcij. FOTO: Arhiv Miklavževih angelčkov

Spomini na široke nasmehe jih ženejo dalje, zato akcijo organizirajo tudi letos. Vabijo, da se jim pridruži kdorkoli – se jim boste tudi vi? »Vse, kar potrebuješ, je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin,« pravijo organizatorji. Saj veste, »že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh,« so se prepričani.

Takole vabijo k sodelovanju. FOTO: IG youngCaritas

Kako sodelovati?

Zaradi zahtevne logistike se moramo za sodelovanje najprej prijaviti. Čas za to je do nedelje, 26. novembra. V prijavnici označimo, za koga bo primerno naše darilo – izberemo spol in približno starost otroka. Seveda se lahko odločimo, da bomo pripravili več daril. V tem primeru odkljukamo več naštetih možnosti.

Seveda se lahko odločimo, da bomo pripravili več daril.

Priprava darila je preprosta

Nato se lotimo priprave darila. Poiščemo škatlo za čevlje in jo ovijemo v darilni papir. Za v škatlo priskrbimo nekaj za igro (družabno igro, knjigo, igračo …) in nekaj sladkega (izognimo se hitro pokvarljivim dobrotam). Vse, kar podarimo, naj bo seveda novo ali zelo dobro ohranjeno. Na škatlo nalepimo listek z informacijo o tem, komu je darilo namenjeno (napišemo starost in spol), na notranji del pokrova škatle pa dodamo še prijazno voščilo.

Pripravljena darila pregledajo pravi Miklavževi angelčki. FOTO: Arhiv Miklavževih angelčkov

Zadnji korak: oddaja darila

Pripravljena darila lahko oddamo med 21. novembrom in 1. decembrom. Zbirnih mest je letos sedem: najdemo jih v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu, Celju in Vrbju. Odločimo pa se lahko tudi za pošiljanje po pošti. V tem primeru pazimo, da bomo paket oddali dovolj zgodaj, da bo 1. decembra zagotovo že v prostorih Karitas.

Miklavževi angelčki darila nato skrbno pregledajo in jih razvozijo po Sloveniji. In nepopisno veselje je tu!

Dodatne informacije najdemo TUKAJ in na družbenih omrežjih youngCaritas.

Nalaganje
Nazaj na vrh