Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Čas brez zaslonov

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 09. 06. 2021 / 05:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Čas brez zaslonov

Komentar: Čas brez zaslonov

Naj bo poletje čas, ko zaslone čim pogosteje izklopimo in se srečamo v živo.

Sprašujem se, ali se starši zavedamo, koliko težav izvira iz nenadzorovane uporabe pametnih tehnologij. Starši smo namreč tisti, ki otrokom dovolimo/omogočimo uporabljati splet. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida



Danes je že neobičajno, da otrok v petem razredu nima svojega pametnega telefona. Je potem res čudno, da mladi danes skorajda ne berejo več knjig? Ali da imajo slabo samopodobo? Ali da so veliko prehitro izpostavljeni pornografskim vsebinam? Sprašujem se, ali se starši zavedamo, koliko težav izvira iz nenadzorovane uporabe pametnih tehnologij. Starši smo namreč tisti, ki otrokom dovolimo/omogočimo uporabljati splet.

Slovenska zdravniška zbornica je pred kratkim izdala nacionalne smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih, ki smo jih poskusili osvetliti v tokratni Naši družini. Miha Kramli je močno poudaril pomen družine, ki je povezana, saj otroci iščejo pripadnost.

Pred kratkim je Televizija Slovenija predvajala češki dokumentarni film Ujete v medmrežju, ki je prikazal, kako na mladoletna dekleta na spletu prežijo različni spolni izprijenci. V rubriki Medijski vrtiljak pišemo o tem pretresljivem filmu, ki je pokazal, kako nujno je, da tudi mlade izobrazimo, da na spletu ni vse dobro. Čeprav je nadvse pomembno, da starši spremljamo, kaj otroci počnejo na internetu, morajo tudi oni vedeti, kaj smejo deliti z drugimi in česa ne.

Naj bo poletje čas, ko zaslone čim pogosteje izklopimo in se srečamo v živo.

*Prispevek je uvodnik v Naši družini (24/2021).*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*

SORODNE VSEBINE:

Komentar: TikTok, kdo je tam?

Komentar: Na daljavo

Komentar: Kaj potrebujejo mladi?

Komentar: Vedno bolj pametni

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh