Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Diktatura! Državljanska vojna?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 17. 03. 2021 / 12:56
Oznake: Cerkev, Družba, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 10:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Diktatura! Državljanska vojna?

Komentar: Diktatura! Državljanska vojna?

Kdaj je svobode in demokracije konec?

Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal. 


»Neodvisni svobodni« mediji, zlasti RTVS, ustvarjajo občutek, da so naši zapori polni novinarjev, ker nasprotujejo vladi. Po cestah omahujejo na smrt izčrpani »kulturniki«, ki jim je minister za kulturo odvzel zadnjo skorjico kruha. Janša hoče s cepljenjem uničiti učitelje. Reakcija SVIZ-a jih je rešila. Resnica joka, krivica in nasilje zmagujeta.

Sodni dan se nam bliža! Ljudje se zbirajo v gozdovih v izogib pobojem. Po cestah vozijo črne limuzine in ugrabljajo posameznike. Poslanci v parlamentu ne sledijo Fajonovi in Mescu, ki se zavzemata za socialno in pravno državo. Ko ni uspela konstruktivna nezaupnica, ko so uničili DeSUS, bi radi zdaj še Počivalškovo stranko.

»Dol s fašisti in kleronacionalisti! Dol z volitvami. Demonstracije bodo določile predstavnike ljudstva.« Njihovo opazovanje je bilo zelo zanimivo. Številni »voditelji« preganjanih, zatiranih in ustrahovanih so se pripeljali na električnih kolesih, ki stanejo kot celoletna delavska plača. »Tovarišice« so prišle v garderobi, kjer stane samo en kos tisoč in več evrov. Celo nekaterih sončnih očal ne morete kupiti za mesečno plačo.

Ker niso uspeli doma, so pritožbe prenesli na Evropski parlament; tisti parlament, ki npr. ni sposoben preskrbeti zadostne količine cepiv, še manj pa njihovo pravično delitev; ki ne vidi, kako nasledniki nekdanjih komunističnih rabljev in njihovi potomci znova preganjajo žrtve pomorjenih. Evropa ima posluh le za potrebe istospolnih in pravico do splava. To je smisel in cilj njihove pravne države!

Ker bo kmalu pritekla evropska denarna pomoč, so začeli vpiti, da ta ne sme v beton in zidove, ampak za znanost in kulturo. Obe sta res potrebni denarja kot Sahara dežja. Toda to ni prava kultura. Oni hočejo urbano. Tisto, ki onečašča cerkve, ki uničuje freske, ki briše križe s cerkva, ki piše žaljive in nestrpne grafite po stenah. »Barva vendar stane in zastonj ne bomo kulturno delovali!«

Nedavno je nekdanji minister Kavčičeve vlade ugotavljal, da so bivši oblastniki pripravljeni na vse, razen na izgubo oblasti. Ne pomeni jim neposrednega vladanja, preveč jih je, ampak hočejo živeti in bogateti brez dela na tuj račun. Zato so leve vlade vzdrževale »civilna« gibanja, katerih edini cilj je bil sesanje državnega denarja. V imenu znanosti, kulture, zelene politike …

Zato ni bilo nikoli denarja za domove za ostarele, zdravstvo, kulturo, znanost, policijo, vojsko. Janševa vlada jim je pipo priprla. To je zanje konec demokracije in svobode. Nihče te ne sme vprašati, za kaj si porabil državni denar!

Trenutno je največja bolečina levih »demografski sklad«, ki naj bi uvedel nadzor nad državnim premoženjem in preskrbel denar za pokojnine. Številni, ki so se napajali iz tega premoženja, so ogroženi. Zato je svobode in demokracije konec. Zanje je bistvo svobode prisvajanje tujega denarja.


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (12/2021).

Preberite še: 
- Komentar: Dialog ni samo seštevek dveh monologov
- Komentar: Norčevanje iz demokracije, žalitev ustave
- Komentar: Okus in vonj ljubezni
- Komentar: Kvas družbe
- Komentar: Mosul, znamenje miru?

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh