Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Kdor laže, tudi krade

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 22. 01. 2021 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2021 / 16:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Kdor laže, tudi krade

Komentar: Kdor laže, tudi krade

Sedaj bi nekateri po preizkušenem vzorcu radi znova izrabili priliko.

Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal.


Slovenija je pred nezaupnico vladi. Obstoječo hočejo zamenjati oni, ki so bili pred izbruhom epidemije še vladajoči. Pa so se ustrašili grozljivih napovedi in pobegnili, namesto da bi hitro ukrepali. Skladišča nujne medicinske opreme so bila prazna.

Ali so uvideli, da bi po delovanju sedanje vlade bili uspešnejši in boljši? So se kaj naučili iz lastnih in tujih napak?

Na čelo rušenja vlade so postavili Karla Erjavca v imenu upokojencev. Na zadnjih volitvah za poslanca je sramotno propadel, stranka se mu je odrekla. Sedaj ga kličejo nazaj kot odrešenika. Moža, ki je vedno skrbel le zase. Vse, česar se dotakne, propade.

Zapravil nam je pol Piranskega zaliva, ki ga nikoli ne bomo dobili nazaj. Povezoval nas je z Rusijo, ki s strupom pobija po svetu one, ki jo kritizirajo. Dnevno je doma in po svetu s svojim obnašanjem in delovanjem Slovenijo izpostavljal mednarodnemu posmehu.

Za upokojence so vsi, celo Bratuškova, ki so jo ljudje tudi zavrnili, naredili bistveno več. Vsak od onih, ki ga rinejo na oblast, bi bil nekajkrat boljši. Zakaj je nočejo prevzeti? Da ne bi bili česa krivi? Vedno so se iz njega norčevali, sedaj pa je najboljši med njimi?

Grozljiva epidemija

Epidemija je tako grozljiva, da ji celo stare in urejene države, kot so Nemčija, Belgija, Francija …, ne pridejo do živega. Slovenija je še slabša od njih, ker so ti, ki hočejo sedaj pod Karlom na vlado, govorili, da vse skupaj ni nič res, da si bolezen izmišljuje Janša, da bi lahko vladal.

Sedaj so »ploščo« obrnili, bolezen priznavajo in trdijo, da slabo dela, da bi oni bili bistveno boljši. Tisoči umrlih, več kot pol upokojencev v domovih, kličejo po odgovornosti. Namesto da bi odgovorni šli pred sodišče, kažejo s prstom na druge. Kot tat, ki hoče obrniti pozornost s sebe in vpije: »Držite tatu!« Zakaj?

Slovenija je od Evrope pridobila več kot deset milijard evrov za obnovo po epidemiji, ki se bo po cepljenju izpela. Državo bodo reševali z obsežnimi gradnjami železnic in cest, ker je to potreba in ker najbolj oživi vse gospodarstvo. Veliki denarni vložki bodo mnogim dali kruh, peščici »šefov« pa lahko strahotne zaslužke. Ob nekdanji gradnji avtocest so približno tretjino stroškov bile kraje.

Ne bodo odnehali …

Sedaj bi nekateri po preizkušenem vzorcu radi znova izrabili priliko. Poznamo jih iz Kučanovega Foruma 21, ki ga je razpustil, da se ne bi preveč videle povezave. Ker ne morejo pošteno konkurirati, hočejo politično pomoč. Sedanja vlada jim ni pripravljena pomagati pri kraji. Zato hočejo postaviti tako, ki bo plesala po njihovih taktih. Življenjski priložnosti za naglo bogatenje s pomočjo kraje se niso pripravljeni odpovedati.

Zato podpirajo Erjavca ali kogar koli, ki ima vsaj minimalno možnost. Srce vsega so nekdanji komunisti okoli Fajonove, za katero pa se skrivajo Kučanovi. Na podlagi laži, ki jih širijo njihovi časopisi in dve televiziji, eno moramo vsi plačevati, hočejo zlepa ali zgrda priti do denarja. Ne bodo odnehali. Za njih je denar vse, človek, zlasti upokojenec, nič. Zato desetletja niso gradili domov za ostarele, so pa zadrževali usklajevanje pokojnin. Nova pokopališča za njih niso strošek, saj se sama vzdržujejo.

Po ocenah strokovnjakov so od osamosvojitve pokradli od 30 do 70 milijard evrov. Že od nižje številke bi lahko država tri leta delovala brez davkov. Je jasno, zakaj se ne moremo niti v sanjah približati Švici, ki nam je bila, tudi po mnenju tujcev, pred tridesetimi leti na dosegu roke? Doklej bomo trpeli tako krajo na podlagi laži?


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (04/2021).

Preberite še:
- Komentar: S pogumom do miru
- Komentar: Slišite pesem življenja?
- Komentar: Znane besede bom razumel drugače
- Komentar: Vsak je dobrodošel

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh