Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Ljubljeni, dragoceni, nenadomestljivi

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 11. 05. 2021 / 13:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Ljubljeni, dragoceni, nenadomestljivi

Komentar: Ljubljeni, dragoceni, nenadomestljivi

Dokler verjamemo, da nam bodo občutek ljubljenosti prinesli službeni uspehi, potovanja ali odnos, ostajamo razočarani.

Izbrani smo in smo dragoceni, nenadomestljivi. Ali to verjamemo? Le če tako tudi živimo, lahko postanemo kvas in sol za naš svet. FOTO: Tatjana Splichal



Kakor seme in sadike nikakor ne zrastejo, če ni dovolj toplote in svetlobe, človek ne more »uspevati« brez ljubezni. Nestrpno čakanje všečkov, ko nekaj objavimo na družbenih omrežjih, dokazuje, kako močno hrepenimo po potrditvi drugih. A dokler verjamemo, da nam bodo občutek ljubljenosti prinesli všečki, službeni uspehi, potovanja ali odnos, venomer ostajamo praznih rok, razočarani.

»Predstavljaj si, da si bil poslan na ta svet,« svetuje duhovnik in pisatelj Henri J. M. Nouwen tistim, ki si želijo na pot do odkrivanja resnične sreče v življenju. »To je mogoče le, če resnično verjameš, da si bil ljubljen še pred začetkom sveta,« je zapisal v knjigi Živeti kot ljubljeni. Podobno pravi tudi Sveto pismo, ki človeku govori o njegovi edinstveni vlogi, o tem, da ima Bog nad njim veselje, da bo poskrbel zanj in da ima načrte blaginje za njegovo življenje.

Nouwen je knjigo Živeti kot ljubljeni napisal kot pismo nevernemu prijatelju. S preprostimi besedami mu je poskušal razložiti, kako lahko živimo celostno in zakaj je naše življenje veliko več kot jed in pijača. Razgrnil je tudi zemljevid poti do resnične sreče: postati kot kruh za druge ljudi. Izbrani smo in smo dragoceni, nenadomestljivi. Ali to verjamemo? Le če tako tudi živimo, lahko postanemo kvas in sol za naš svet.
_ _ _

*Komentar je uvodnik v Naši družini (20/2021).*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Komentar: Bogato izročilo šmarnic

Komentar: Kaj je potrebno za spreobrnjenje?

Komentar: Diagnoza in zdravilo

Komentar: Ženska je dragulj

Nalaganje
Nazaj na vrh