Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Mož besede, ne besed

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 27. 04. 2021 / 11:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Mož besede, ne besed

Komentar: Mož besede, ne besed

Moški se dobro počutimo, ko naredimo nekaj konkretnega in pri tem namesto tipkovnice uporabimo orodje.

Neki slovenski oblikovalec je zapisal: »Vsak moški potrebuje delavnico. Tisti, ki misli, da je ne, laže sam sebi.« (na fotografiji je mizar Jernej Iskra) FOTO: Vid Ponikvar/Sportida



Ali veste, katera je v Svetem pismu najpogosteje omenjena beseda sv. Jožefa? Priznam, vprašanje je zavajajoče. Evangeliji namreč ne omenjajo niti ene besede, ki jo je sv. Jožef izrekel. Pa to ne pomeni, da je bil ves čas tiho. In vendar se evangelistom in Svetemu Duhu, ki jih je navdihoval, ni zdelo potrebno, da bi katero od njegovih besed omenili. So pa izpostavili Jožefova dejanja. Ob Jožefovih omembah v Svetem pismu se običajno pojavljajo glagoli, ki so značilni za akcijo: Jožef je šel v Betlehem; Jožef je vzel Marijo k sebi; Marijo in Jezusa je pred nevarnostjo umaknil v Egipt … Jožef je torej storil, kar je bilo treba. Kar mu je Bog naročil. Sv. Jožef je bil torej mož besede, ni pa bil mož besed. Bil je mož dejanj, mož akcije.

Tega, da imamo moški potrebo po »akciji«, ne nakazuje samo zgled sv. Jožefa. Neki slovenski oblikovalec je zapisal: »Vsak moški potrebuje delavnico. Tisti, ki misli, da je ne, laže sam sebi.« Morda misel zveni pretirano, a vendar sporoča idejo, ki je blizu mnogim moškim: da se dobro počutimo, ko naredimo nekaj konkretnega in pri tem namesto miške in tipkovnice uporabimo orodje. Tako pri uporabi kladiva kot tipkovnice pa ne bo odveč, če bomo prosili za priprošnjo sv. Jožefa, delavca.
_ _ _

*Komentar je uvodnik v Naši družini (18/2021).*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Komentar: Skorja in sredica očetovstva

Komentar: Svet potrebuje očete

Komentar: Zidati na skali

Komentar: Vedno bolj pametni

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh