Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Se pripravlja posvojitev otrok v istospolna razmerja?

Za vas piše:
Aleš Primc
Objava: 26. 05. 2021 / 08:49
Oznake: Cerkev, Družba, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Se pripravlja posvojitev otrok v istospolna razmerja?

Komentar: Se pripravlja posvojitev otrok v istospolna razmerja?

V resni nevarnosti so temeljne družinske vrednote in koristi otrok.

Aleš Primc je sovoditelj Koalicije »Za otroke gre!« FOTO: Tatjana Splichal.


Na Ustavnem sodišču sta vloženi dve pobudi za ustavno presojo, in sicer zadevi št. U-I-486/20 in U-I-469/20. Pod formalno presojo, ali je zakonska zveza žene in moža skladna z Ustavo Republike Slovenije, bodo ustavne sodnice in sodniki, stran od oči javnosti in javnih razprav, odločali tudi o posvojitvi otrok v razmerja dveh moških ali dveh žensk ter posledično tudi o oploditvi z biomedicinsko pomočjo žensk brez partnerja.

Če bi Ustavno sodišče RS zlorabilo svoj položaj ter razglasilo tisočletno družbeno in naravno tradicijo zakonske zveze ene žene in enega moža za neskladno z Ustavo Republike Slovenije, bi sodišča lahko dodelila otroke v posvojitev v razmerja dveh moških ali dveh žensk (s tem bi jim odvzeli možnost materinske ali očetovske vzgoje).

Vemo, da Družinski zakonik ne dovoljuje posvojitve otroka od starih staršev, posvojila pa bi ga lahko dva neznana moška ali ženski. Tak otrok bi ob izgubi svojih staršev izgubil tudi svoje dejanske stare starše, oni pa svojega vnuka.

Če bi bila zakonska zveza žene in moža razglašena za neustavno in bi bile vzpostavljene posvojitve otrok od dveh moških ali dveh žensk, bi to pomenilo revolucionarno spremembo šolskih programov in učbenikov v skladu z ideologijo teorije spola, ki ne priznava naravnega ženskega in moškega spola.

Otroci bi bili v šolah prisiljeni v učenje ideologije, ki spodbuja nezdravo in škodljivo eksperimentiranje s spolno usmerjenostjo in spolno identiteto. Kako je to videti, si lahko ogledate npr. v priročniku Ljubezen je ljubezen, ki je dostopen na spletu.

Prav tako pa bo država pogojevala sofinanciranje socialnih in kulturnih programov Cerkve ter njenih zasebnih katoliških vrtcev in šol s poučevanjem t. i. ideologije spola ter s sklepanjem zakonskih zvez dveh moških ali dveh žensk v Cerkvi kljub temu, da je to v nasprotju s Katekizmom Katoliške cerkve, s Staro in Novo zavezo.

O teh temah smo državljanke in državljani na referendumih odločali že trikrat ter vedno odločno podprli temeljne otrokove pravice, in sicer leta 2001 (72,36 %), 2012 je (54,55 %) ter leta 2015 (63,51 %). Na treh zmagovitih družinskih referendumih je kar 1.085.275 glasov odločilo, da otrok potrebuje mamo in očeta, ker je to največja otrokova korist.

V Koaliciji »Za otroke gre!« smo zato na Ustavno sodišče Republike Slovenije naslovili pismo, v katerem od njega pričakujemo, da o omenjenih pobudah presoja z vidika pravic otrok in ne pravic odraslih; da zaščiti pravico otroka do mame in očeta in ne sprejema odločitev v škodo otrok; da ne uvede posvojitve otroka s strani dveh moških ali dveh žensk, da ne sprejema odločitev, ki bi zmanjševale pomen materinstva in očetovstva v Sloveniji, ki sta v Sloveniji ustavno zavarovana (53. člen Ustave Republike Slovenije); da zaščiti zakonsko zvezo kot skupnost ene ženske in enega moškega, saj je to naravni prostor za rojstvo, razvoj in vzgojo otrok; da spoštuje izjemen pomen mame in očeta, moške in ženske vzgojne in razvojne dimenzije, pri vzgoji in razvoju otroka ter ne prikrajša otrok za materinsko ali očetovsko ljubezen, toplino in vzgojo; da spoštuje odločitev treh družinskih referendumov v letih 2001, 2012 in 2015.

V resni nevarnosti so temeljne družinske vrednote in koristi otrok. Sedaj je pomembno, da vsak od nas (pridružite se peticiji Koalicije »Za otroke gre!«, ki je dosegljiva na spletni strani www.24kul.si) pokaže, da stoji za svojimi vrednotami in glasom, ki smo ga v skladu s svojimi vrednotami in v korist svojih otrok oddali na treh družinskih referendumih.


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (22/2021).

Preberite še: 
- Komentar: Sveto sredi sveta
- Komentar: Družina, temeljna celica družbe in Cerkve?
- Komentar: Na napakah se učimo

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh