Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Zidati na skali

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 14. 10. 2020 / 06:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2020 / 14:23
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Komentar: Zidati na skali

Komentar: Zidati na skali
Vzemimo Sveto pismo v roke, saj tudi v življenju nimajo vse zgodbe srečnega konca.

Kako graditi hišo, ne da bi ob tem rušili zakonski odnos? FOTO: Oton NaglostPrilika iz Matejevega evangelija, ki prikazuje dva moža, ki zidata vsak svojo hišo (eden na skali in eden na pesku), v marsičem spominja na angleško zgodbo o treh prašičkih. V obeh sta dva lika, eden je len, drugi si prizadeva, da bi hišo sezidal tako, da bo trdna. Vsak poslušalec oz. bralec si na vso moč želi, da bi bil podoben preudarnemu možu oz. pujsku, saj jasno vidimo, da se trud izplača. Le da se v pravljici vse dobro konča, v evangeliju pa se soočimo z žalostno realnostjo nespametnega moža.

Ta teden v ospredje Naše družine postavljamo gradnjo hiše: kako graditi hišo, ne da bi ob tem rušili zakonski odnos. Da se nam ne bi zgodilo kot nespametnemu možu, ki je zidal na pesku, smo zapisali nekaj napotkov in nasvetov za pare, ki gradijo svoj bodoči dom. Veliko parov pritrdi, da je to obdobje za odnos eno najbolj zahtevnih.

Kako pa lahko zidamo na skali? Jezus v tem odlomku ni preveč skrivnosten: »Zato je vsak, ki posluša te moje besede in jih uresničuje, podoben preudarnemu možu, ki je zidal svojo hišo na skalo« (Mt 7,24). Prisluhnimo Božji besedi, vzemimo Sveto pismo v roke, saj tudi v življenju nimajo vse zgodbe srečnega konca. Vredno je.
_ _ _

*Prispevek je uvodnik v novi Naši družini (42/2020), ki jo lahko prelistate
TUKAJ.*

*Naša družina na facebooku
TUKAJ.*
_ _ _

PREJŠNJI KOMENTARJI:

Razpoka

Starševstvo, pot k svetosti

Strah in Bog

Koronajesen

Župnija kot dom

Kaj potrebujejo mladi?

Nalaganje
Nazaj na vrh