Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert Giannija Rijavca v Vipavskem Križu

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 08. 08. 2021 / 06:05
Oznake: Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncert Giannija Rijavca v Vipavskem Križu
Glasbeni večer bo potekal v Vipavskem Križu. FOTO: Andrej Praznik

Koncert Giannija Rijavca v Vipavskem Križu

Glasbeniki imajo, odkar med nami razsaja koronavirus, izredno malo koncertov v živo, zato je vsak med njimi v tem času dobrodošla popestritev družabnega dogajanja.

15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, bodo na svoj račun prišli ljubitelji glasbe, ki jih privlači zmes popa in klasične glasbe. Gianni Rijavec namreč pripravlja koncert v Vipavskem Križu. 

Koncert za dušo in srce

Gianni Rijavec piše novo glasbeno zgodbo z godalnim kvartetom, »kar pomeni, da sem pop glasbi dodal klasično. Poleg njih je zraven še kitarist, jaz pa sem za klavirjem. To bo koncert za dušo in srce, ki sodi v ambient, kot je Vipavski Križ.« Koncerte poskuša prenesti na posebna mesta, kot so gradovi ali trgi. S tem želi pokazati, da pop glasba ni le za zabavo, temveč je enakovredna klasični glasbi. 

Koronski čas izredno nehvaležen

»Glasba sodi na oder in glasbeniki smo ostali prav brez odrov. Živ stik z občinstvom je za nas zelo pomemben, prav tako za poslušalce. Imeli smo sicer nekaj koncertov prek spletnih omrežij, a izvajalca moraš doživeti v živo,« je prepričan primorski glasbenik, ki pravi, da je energija tista, ki dela razliko med nastopom v živo in prek spleta. 

Gianni Rijavec obljublja glasbeno poslastico. FOTO: Helena Adamič

Lipa od none in Oljka

Čas epidemije je izkoristil za ustvarjanje novih skladb. Ena od njih nosi naslov Lipa od none. »Na domačem dvorišču imamo veliko lipo, staro skoraj 200 let. Pod to lipo smo se vedno srečevali. Ko to ni bilo dovoljeno, smo druženje začeli pogrešati. Od tu navdih za naslov te skladbe.« Drugo pa je poimenoval Oljka, ki je posvečena vsem, ki se ukvarjajo z oljkami. »Ko odhajamo na morje, se zagotovo srečamo z oljko. Poleg tega pa je oljka simbol miru.« Melodija obeh pesmi bo odmevala tudi v čudovitem okolju Vipavskega Križa. 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh