Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert ob godu Antona Puščavnika

Za vas piše:
Lucijan Dubrovič
Objava: 30. 01. 2023 / 14:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2023 / 14:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncert ob godu Antona Puščavnika
FOTO: Lucijan Dubrovič

Koncert ob godu Antona Puščavnika

V nedeljo, 21. januarja, smo v divaški cerkvi praznovali god našega zavetnika svetega Antona Puščavnika. Uživali smo v bogatem koncertnem programu božičnih pesmi različnih starostnih skupin, ki se kot cerkveni pevci združujejo v velik mladinski zbor, imenovan »Antončki«.

To je bil že jubilejni deseti koncert, ki se imenuje »Jaslice v srcu«. Tako smo poslušalci v uvodni pesmi odprli naša srca ob čustvenem poslušanju besedila: »Ko stojiš ob jaslicah, Jezusu odpri srce …« Nastopajoči so bili po vsaki pesmi nagrajeni z dolgimi in bučnimi aplavzi. Hvala neutrudni zborovodkinji Petri Sosič, ki kljub obveznostim v družini, najde čas za vodenje zbora. Tudi Dejan s svojo kitaro ji je v veliko pomoč. Mladi pevci se radi udeležujejo nedeljskih svetih maš in nam tako bogatijo tudi druga praznična bogoslužja.

V krajšem nagovoru je pevce pozdravil in pohvalil tudi naš duhovnik Slavko Obed. Naj povzamem zaključne misli simpatične napovedovalke Jerneje: »Tako kot pastirci, je tudi vsak izmed nas k današnjemu koncertu zagotovo nekaj prinesel: nekateri željo po dobri glasbi, drugi radost, veselje, tretji željo po druženju. Vsi skupaj pa željo po praznovanju rojstva našega Odrešenika Jezusa Kristusa.«

Kupi v trgovini

Živeti puščavo
Svetniki
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh