Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konec zbiranja podpisov za »Enega izmed nas«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 11. 2013 / 10:03
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Konec zbiranja podpisov za »Enega izmed nas«

Konec zbiranja podpisov za »Enega izmed nas«

Cilj, več kot milijon zbranih podpisov, naj bi bil po navedbah pobudnikov dosežen.

Rok za oddajo podpisov v okviru evropske državljanske pobude »Eden izmed nas« (One of Us) za zaščito človeškega življenja se je minuli petek iztekel. Po navedbah pobudnikov naj bi bil cilj, torej zbrati najmanj milijon podpisov v podporo pobudi, dosežen, med drugim tudi zadostno število zbranih podpisov v najmanj sedmih posameznih državah članicah Evropske zveze, kot so sporočili iz Bruslja. Po navedbah pobudnikov je bilo tik pred iztekom roka zbranih okoli 1,6 milijona podpisov. V Sloveniji smo od 6.000 potrebnih po zadnjih podatkih zbrali 3.224 podpisov, kar pomeni nekaj več kot 53 %.

Posamezne države morajo v naslednjih treh mesecih preveriti in potrditi število veljavnih podpisov, je še zapisano v sporočilu Evropske zveze. Če bo število še vedno zadoščalo, ima Evropska komisija nato tri mesece časa, da pobudo sama ovrednoti ter odloči o nadaljnih ukrepih in njihovih posledicah.

Pobuda, ki jo je podprl tudi papež Frančišek, podpise pa smo zbirali tudi v Sloveniji, si prizadeva na vseh pristojnih področjih v Evropski zvezi zasidrati pravico do življenja za nerojene otroke od spočetja dalje, kar bi pomenilo tudi večjo zaščito človeških zarodkov, od Evropske zveze pa zahteva uvedbo prepovedi in prenehanje financiranja dejavnosti, ki predvidevajo uničenje človeških zarodkov, predvsem na področju raziskav, razvojne pomoči in javnega zdravja. Pobuda je bila sprožena na podlagi razsodbe Sodišča Evropske zveze v primeru Brüstle, kjer je človeški zarodek opredeljen kot začetek razvoja človeškega bitja.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh